Ελλαδα

Συγγενείς των αγνοούμενων μεταναστών φτάνουν στην Καλαμάτα αναζητώντας τους ανθρώπους τους

Μία γυναίκα ανάμεσα στους 78 νεκρούς

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναυάγιο στην Πύλο - Στο λιμάνι της Καλαμάτας συγγενείς
© ATHENS VOICE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ

Ναυάγιο στην Πύλο: Η ATHENS VOICE στην Καλαμάτα - Συγγενείς των αγνοουμένων στην πόλη για την αναζήτηση των ανθρώπων τους

Αποστολή της ATHENS VOICE στην Καλαμάτα

Συγγενείς θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας ανοικτά της Πύλου αναμένονται τις επόμενες ώρες από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να αναζητήσουν τους ανθρώπους τους. Ήδη, ένας πατέρας που διαμένει στο Βέλγιο έφτασε λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Καλαμάτας αναζητώντας τον 17χρονο γιο του – ήταν μεταξύ των επιβαινόντων του σκάφους, όμως μέχρι και αυτή την ώρα δεν βρίσκεται μεταξύ των διασωθέντων.

Στο νοσοκομείο της πόλης, βρίσκονται έξι μετανάστες, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και σήμερα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο. Μια μόλις γυναίκα βρίσκεται ανάμεσα στους 78 νεκρούς από το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου. Αυτό ανέφεραν νωρίτερα στελέχη του Λιμενικού που χειρίζονται την υπόθεση. Πρόκειται για γυναίκα σχετικά νεαρής ηλικίας, η μόνη που έχει βρεθεί, από τις έως τώρα έρευνες των σωστικών συνεργείων. Πρόκειται ουσιαστικά για την επιβεβαίωση των μαρτυριών διασωθέντων, που ανέφεραν πως γυναίκες και παιδιά βρίσκονται στο αμπάρι του πλοίου.

Ναυάγιο στην Πύλο - Η κατάσταση στο λιμάνι της Καλαμάτας
© ATHENS VOICE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ

Ναυάγιο στην Πύλο - Συνεχίζονται οι Έρευνες

Ούτε στιγμή δεν σταμάτησαν οι έρευνες στην ευρύτερη ναυτική περιοχή ανοικτά της Πύλου για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Σήμερα, σύμφωνα με τους λιμενικούς, είναι κρίσιμη ημέρα, καθώς οι ναυαγοί θα συμπληρώσουν ένα 24ωρο στη θάλασσα. Χθες, λίγο πριν τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, σκάφος του λιμενικού κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας, μεταφέροντας σορούς ναυαγών. Λίγο πριν τις επτά σήμερα το πρωί το φορτηγό ψυγείο που συγκέντρωσε τις σορούς αναχώρησε για το Σχιστό του Κορυδαλλού. Τα θύματα, θα εξεταστούν από ιατροδικαστές, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου.

Ναυάγιο στην Πύλο - Σχηματίζεται Δικογραφία

Στελέχη του λιμενικού σώματος, έχουν αναλάβει από την πρώτη στιγμή τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σχηματίζουν δικογραφία για το πολύνεκρο ναυάγιο, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη να λαμβάνουν καταθέσεις από διασωθέντες. Στόχος τους είναι να βρουν τους διακινητές που επέβαιναν στο σκάφος, αλλά και να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το ναυάγιο.

Ναυάγιο στην Πύλο - Η κατάσταση στο λιμάνι της Καλαμάτας
© ATHENS VOICE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ

Ναυάγιο στην Πύλο - Προηγήθηκε Τσακωμός;

Οι πρώτες μαρτυρίες των διασωθέντων στους Λιμενικούς, αναφέρουν πως προηγήθηκε του ναυαγίου ένας έντονος διαπληκτισμός μεταξύ διακινητών και μεταναστών. Αιτίες, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο σκάφος, οι συνθήκες διαμονής των γυναικόπαιδων στο αμπάρι του πλοίου και η έλλειψη νερού και φαγητού. Υπήρξε αναταραχή ανάμεσα στους επιβαίνοντες. Εκείνη ήταν η κρίσιμη στιγμή, όπως λένε τα στελέχη του Λιμενικού. Το σκάφος, όπως ανέφεραν οι διασωθέντες, έγειρε απότομα, λόγω της μετατόπισης των επιβατών δεξιά, εν συνεχεία αριστερά και μόλις το πλοίο πήρε δεξιά ξανά κλίση, άρχισε να βουλιάζει. Μέσα σε 15 λεπτά το σκάφος βυθίστηκε και στην επιφάνεια βρέθηκαν μόνο όσοι ήταν στο κατάστρωμα του πλοίου.

Ναυάγιο στην Πύλο - Η κατάσταση στο λιμάνι της Καλαμάτας
© ATHENS VOICE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ

Διαβάστε επίσης »»» Ασύλληπτη τραγωδία στην Πύλο: Άκαρπες οι έρευνες για αγνοούμενους - Τριήμερο πένθος για το πολύνεκρο ναυάγιο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ