Ελλαδα

Πληροφορίες για έξι διακινητές ανάμεσα στους διασωθέντες από το ναυάγιο στην Πύλο

Ένας από αυτούς ο κυβερνήτης του σκάφους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διασωθέντες από το ναυάγιο με μετανάστες στην Πύλο
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ/eleftheriaonline/EUROKINISSI

Ναυάγιο στην Πύλο: Πληροφορίες για διακινητές ανάμεσα στους διασωθέντες - Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Πληροφορίες ότι διακινητές εντοπίστηκαν ανάμεσα στους 104 διασωθέντες από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (15.6) η τηλεόραση του OPEN και ο ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με πηγές των τηλεοπτικών σταθμών από το Λιμενικό, έξι διακινητές έχουν εντοπιστεί ήδη από τις αρχές. Ανάμεσά τους και ο κυβερνήτης του σκάφους, ο οποίος μιλούσε άπταιστα αγγλικά και επικοινωνούσε με το Λιμενικό Σώμα για πάνω από 10 ώρες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctcyhp3kv2l5)

Ναυάγιο στην Πύλο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους - Στους 79 οι νεκροί μετανάστες

Σε τριήμερο πένθος βρίσκεται η Ελλάδα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. 79 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ο αριθμός των νεκρών μεταναστών εκτιμάται ότι θα ανέβει μέσα στις επόμενες ώρες, αφού εκατοντάδες άτομα που επέβαιναν στο σκάφος αγνοούνται. 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί, εκ των οποίων περίπου 30 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τα άτομα που έχουν βγει –μέχρι αυτήν την ώρα– ζωντανά από τον εφιάλτη του ναυαγίου είναι όλα άνδρες, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες που θέλουν οι γυναίκες και τα παιδιά που επέβαιναν στο μοιραίο πλοιάριο να βρίσκονταν στο αμπάρι. Στο αλιευτικό δεν υπήρχαν σωσίβια.

Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει και πάλι οι έρευνες για την ανεύρεση διασωθέντων με τη βοήθεια του Λιμενικού και του Πολεμικού ναυτικού, αλλά και πολλών παραπλεόντων σκαφών. Το βράδυ της Τετάρτης, σκάφος του Λιμενικού έφερε στα ψυγεία που περίμεναν στο λιμάνι, 40 από τις 79 σορούς. Πολλές σοροί βρίσκονται ακόμα σε φρεγάτες, αλλά και σε άλλα πλοία που έχουν σπεύσει για βοήθεια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctcw4m59cv6h)

Διαβάστε επίσης »»» Ασύλληπτη τραγωδία στην Πύλο: Άκαρπες οι έρευνες για αγνοούμενους - Τριήμερο πένθος για το πολύνεκρο ναυάγιο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ