- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για εμπορία ανθρώπινων οργάνων διώκεται ο διευθυντής του νεκροτομείου της Ιατρικής του Χάρβαρντ
Κατηγορίες για συμμετοχή σε «εθνικό κύκλωμα»
ΗΠΑ: Δίωξη για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων και λειψάνων κατά του διευθυντή του νεκροτομείου της σχολής ιατρικής του Χάρβαρντ
Ο διευθυντής του νεκροτομείου της σχολής ιατρικής του αμερικανικού πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η σύζυγός του και άλλα τέσσερα πρόσωπα κατηγορούνται από τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων και λειψάνων.
«Μερικά εγκλήματα είναι αδύνατο να κατανοηθούν», δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Πενσιλβάνια, ο Τζέραρντ Κάραμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου που γνωστοποιεί τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών στον Σέντρικ Λοτζ, 55 ετών, και στη σύζυγό του Ντενίζ Λοτζ, 63 ετών.
Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, το ζευγάρι και άλλα τέσσερα πρόσωπα διώκονται μεταξύ άλλων για «συνέργεια στην κλοπή και την παράνομη μεταφορά κλεμμένων ειδών», αναφέρει το δελτίο Τύπου, που επιβεβαιώνει πληροφορίες της Boston Globe, της εφημερίδας της Νέας Αγγλίας, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Οι Λοτζ κι ένα ακόμη πρόσωπο, η Κατρίνα Μακλίν, 44 ετών, από τη Μασαχουσέτη, συνελήφθησαν χθες Τετάρτη, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.
Οι κατηγορίες για συμμετοχή σε «εθνικό κύκλωμα»
Ο Σέντρικ Λοτζ, διευθυντής ως τον Μάιο του νεκροτομείου της σχολής ιατρικής του Χάρβαρντ, κατηγορείται πως αποτελούσε από το 2018 ως το 2022 μέλος «εθνικού κυκλώματος (...) που αγόραζε και πούλαγε ανθρώπινα λείψανα κλεμμένα από το Χάρβαρντ και νεκροτομείο του Άρκανσο», σύμφωνα με την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη. Ο διευθυντής του νεκροτομείου του πανεπιστημίου, που συγκαταλέγεται στα αρχαιότερα των ΗΠΑ και βρίσκεται κοντά στη Βοστόνη, «έκλεβε όργανα και άλλα τμήματα πτωμάτων που είχαν δωριστεί στην επιστήμη, για την ιατρική έρευνα και μόρφωση, πριν από την αποτέφρωσή τους».
«Η κλοπή και η εμπορία ανθρωπίνων λειψάνων πλήττει την ίδια την ουσία του τι μας κάνει ανθρώπινα όντα», έκρινε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Κάραμ, καταγγέλλοντας τις «ειδεχθείς» και «φρικιαστικές» πράξεις της ομάδας και υποσχόμενος πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα «θύματα» και τους οικείους τους.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έδωσαν στη δημοσιότητα, υπό τον τίτλο «Μια αποτροπιαστική προδοσία», οι πρυτάνεις των σχολών ιατρικής του Χάρβαρντ, ο Τζορτζ Ντάλι και ο Έντουαρντ Χάντερτ, αναφέρουν ότι με «φρίκη» ενημερώθηκαν ότι «κάτι προκαλεί τόσο μεγάλη ταραχή μπόρεσε να γίνει στο πανεπιστήμιο» που «είναι αφοσιωμένο στην περίθαλψη και στην υπηρεσία» των ανθρώπων.
Ο κ. Λοτζ απολύθηκε στις αρχές Μαΐου από το ίδρυμα και οι αρχές «θεωρούν πως έδρασε χωρίς τη βοήθεια οποιοδήποτε» στο πανεπιστήμιο, διευκρίνισαν, ενώ τόνισαν πως τα υπόλοιπα πρόσωπα που διώκονται στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση δεν είχαν «καμιά σχέση με το Χάρβαρντ»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που αγαπά την Ελλάδα
Εξαγγελία-μαμούθ ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων εν μέσω οικονομικής πίεσης λόγω Ιράν
Γιατί ο τραγουδιστής τις τελευταίες ώρες δέχεται άγρια κριτική για το σχέδιο που φιγουράρει πάνω σε εισιτήρια συναυλιών του
Ο πρώτος Έξαρχος μετά από 300 χρόνια, που έμεινε στο Κίεβο από την πρώτη μέρα του πολέμου, μιλάει στην Athens Voice
Ο φωτορεπόρτερ που πηγαίνει εκεί όπου μόλις έπεσε ο πύραυλος μιλάει στην Athens Voice
Μια χώρα που μαθαίνει να ζει ανάμεσα στον πόλεμο, την εξάντληση και την επιμονή να συνεχίσει
Την αποκαλούσε σε συνομιλίες με άλλους άνδρες - πελάτες «νεκρό κρέας»
Τι γίνεται όταν το ακροατήριο δεν ακούει να μιλάνε τη γλώσσα του;
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.