Ελλαδα

Στα χέρια της Δίωξης Εκβιαστών ομάδα μπράβων - Πώς δρούσαν και ποιες ήταν οι «ταρίφες» τους

Γνωστός των αρχών ο εγκέφαλος πίσω από τα χτυπήματά τους

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. σε βραδινή περιπολία
(φωτογραφία αρχείου) © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Σύλληψη ομάδας μπράβων από τη Δίωξη Εκβιαστών - Ο τρόπος δράσης, ο «εγκέφαλος» και οι «ταρίφες» τους

Μέλη της ομάδας ανθρώπου που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν για προστασία νυχτερινών κέντρων, ακόμη και στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Η επιχείρηση που ξεκίνησε τη Δευτέρα (12.6) το απόγευμα για τις συλλήψεις των μελών του κυκλώματος συνεχίζεται από τους αστυνομικούς, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια πολύμηνη έρευνας. Πρόκειται για ομάδα μπράβων, οι οποίοι δρουν κατά παραγγελία και κρύβονται πίσω από ξυλοδαρμούς επιχειρηματιών, πρόκληση φθορών σε καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα. Πεδίο δράσης τους, ήταν κυρίως περιοχές όπως Άλιμος, Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Δάφνη και Άγιος Δημήτριος.

Οι κατηγορούμενοι, προχωρούσαν σε όποια ενέργεια ζητούσε ο «πελάτης»: να στείλουν απλώς ένα ...μήνυμα, να φοβερίσουν, να τον χτυπήσουν στα πόδια, να τον ξυλοκοπήσουν, να προξενήσουν σοβαρές ζημιές στην επιχείρηση, να πυρπολήσουν περιουσίες. Όλα φυσικά με το αζημίωτο. Με τις «ταρίφες» να ξεκινούν από 300 ευρώ και να φτάνουν μερικές χιλιάδες ευρώ, ανάλογα τι ζητούσε ο πελάτης.

Γνωστός των αρχών ο εγκέφαλος

Αρχηγός της ομάδας, εμφανίζεται παλιός γνώριμος των αρχών, που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές το αστυνομικό δελτίο. Πέρα από τη δράση στους κύκλους της νύχτας, είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για πρόκληση επεισοδίων κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, ώστε να τιμωρηθεί η αντίπαλη ομάδα, ενώ είχε κατηγορηθεί και για κατοχή ιστοσελίδας παράνομου στοιχήματος.
Η λίστα των κατηγοριών σε βάρος του συγκεκριμένου, ήταν μεγάλη, ενώ έχει εκτίσει και ποινή για διάφορα αδικήματα.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Οι επτά συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών μόλις ολοκληρωθεί η ογκώδης δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους. Οι κατηγορίες αφορούν διάφορα αδικήματα, ενώ έφοδοι έγιναν και στα σπίτια τους, όπου εντοπίστηκαν ευρήματα τα οποία κατασχέθηκαν και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για διερεύνηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ