Ελλαδα

Ερευνάται η εμπλοκή τεσσάρων αστυνομικών στο κύκλωμα εκβιαστών

Η 10μελής σπείρα δρούσε στα νότια προάστια

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερευνάται η εμπλοκή τεσσάρων αστυνομικών στο κύκλωμα εκβιαστών
@ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI

Κύκλωμα εκβιαστών: Ερευνάται η εμπλοκή τεσσάρων αστυνομικών στην 10μελή σπείρα που δρούσε στα νότια προαστια

Την εμπλοκή τεσσάρων αστυνομικών, δύο γυναικών και δύο ανδρών, εξετάζουν οι αξιωματικοί του τμήματος Εκβιαστών, μετά την εξάρθρωση 10μελούς σπείρας των νοτίων προαστίων, που παρείχε προστασία -και όχι μόνο- σε ενδιαφερόμενους.

Πρόκειται για τα θηριώδη μέλη σπείρας, που παρείχαν πάσης φύσεως …υπηρεσίες σε ενδιαφερόμενους, αφού κατέβαλαν φυσικά το ανάλογο αντίτιμο. Μεταξύ των εντολέων, φέρονται να είναι και ένα ζευγάρι αστυνομικών, οι οποίοι ζήτησαν από τους «φουσκωτούς» να επισκεφτούν ιδιοκτήτη επιχείρησης πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ο οποίος ενώ είχε παραλάβει 15.000 ευρώ, δεν τους έδωσε ποτέ το αυτοκίνητο που συμφώνησαν.

Δύο ακόμη αστυνομικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ελέγχονται καθώς φέρονται να παρείχαν πληροφόρηση για πινακίδες κυκλοφορίας, πχ σε ποιον ανήκουν, αλλά και για πληροφορίες, σχετικά με τις κινήσεις ομάδων αστυνομικών υπηρεσιών.

Οι κατηγορούμενοι φαίνεται πως είχαν ξυλοκοπήσει τόσο σκληρά δύο από τα θύματα τους, που μεταφέρθηκαν και νοσηλεύτηκαν στην εντατική νοσοκομείων. Συνολικά, το κύκλωμα φέρεται να παρείχε προστασία σε εννέα καταστήματος διασκέδασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ διαπιστώθηκε από την πολύμηνη έρευνα, πως είχαν εκβιάσει επιπλέον εννέα καταστηματάρχες. Ορισμένους από τους οποίους ξυλοκόπησαν, ελαφρύτερα ή σοβαρότερα.

Τα νότια προάστια, ήταν η περιοχή που δραστηριοποιούνταν τα μέλη της σπείρας. Σχεδόν όλοι τους, ήταν γνώστες πολεμικών τεχνών, ενώ ένας εκ των συλληφθέντων, έπεσε σε μπλόκο των αστυνομικών του τμήματος Εκβιαστών, μόλις βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο γυμναστηρίου, όπου συμμετείχε σε αγώνα και μάλιστα, έλαβε διάκριση.

Σήμερα το πρωί, οι επτά κατηγορούμενοι, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Αθηνών που τους άσκησε δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση κατ' επάγγελμα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβίαση του νόμου περί όπλων και για έναν εξ αυτών, ασκήθηκε επιπλέον δίωξη για αντίσταση, αφού κατά την διάρκεια της σύλληψης του προσπάθησε να διαφύγει και συνεπλάκη με αστυνομικούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ