Ελλαδα

Ακαθόριστος ο αριθμός των σφαιρών που δέχθηκε το 38χρονο θύμα της διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό

Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. σε περιστατικό κατά τη διάρκεια της νύχτας
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ Eurokinissi

Κορυδαλλός: Η ιατροδικαστική έκθεση για τα θύματα της διπλής δολοφονίας - Ο τρόπος δράσης των εκτελεστών και η διάψευση από την ΕΛ.ΑΣ.

Ακαθόριστος είναι ο αριθμός των σφαιρών που τραυμάτισαν θανάσιμα τον 38χρονο οδηγό του θωρακισμένου οχήματος στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να πει με σαφήνεια πόσες ήταν οι σφαίρες που δέχθηκε στο σώμα του το θύμα από τους δύο εκτελεστές του. 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο 38χρονος έφερε μεγάλα τραύματα τόσο στα χέρια, στα πόδια, στο κεφάλι, αλλά και στην κοιλιακή χώρα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πάντως ότι έριξαν περισσότερες από 20 σφαίρες στο σώμα και στο κεφάλι του 38χρονου, καθώς βρήκαν τουλάχιστον 10 κάλυκες μέσα στην καμπίνα του θωρακισμένου τζιπ και βρήκαν και ακόμη 44 εκτός του οχήματος.

Οι δράστες αρχικά, όπως φαίνεται από τα βίντεο που κατέγραψαν τη στιγμή της διπλής δολοφονίας, αρχικά πυροβόλησαν τον κουνιάδο του δύο φορές και όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έκθεση φέρει τραύματα στα πόδια, με αποτέλεσμα να καταλήξει από ακατάσχετη αιμορραγία. Στη συνέχεια κινήθηκαν προς το τζιπ. Τους αντιλήφθηκε ο 38χρονος οδηγός, ανέβασε το τζάμι, το οποίο ήταν θωρακισμένο και έτσι δεν πέρασαν οι σφαίρες. Στη συνέχεια φαίνεται να ανοίγουν την πόρτα του οδηγού και να τον πυροβολούν σχεδόν εξ επαφής πολλές φορές και να τον τραυματίζουν θανάσιμα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ct90dsg68jzl)

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. ότι γνώριζε για το συμβόλαιο θανάτου κατά των δύο ανδρών στον Κορυδαλλό

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει ότι γνώριζε ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου κατά των δύο ανδρών που δολοφονήθηκαν στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης (7.6), σχολιάζοντας σε ανακοίνωσή της ότι τα δημοσιεύματα που έχουν βρει το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την 08-06-2023 σε τηλεοπτική εκπομπή και δελτίο ειδήσεων καθώς και χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, που -μεταξύ άλλων- αναφέρουν ότι Υπηρεσίες και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας γνώριζαν για επικείμενες εγκληματικές ενέργειες, συνομιλούσαν με μέλη κυκλωμάτων, καθώς και ότι διακόπηκε επιχείρηση παρακολούθησης από ειδική ομάδα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της αποστολής της για τη διασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ασφάλειας, ακολουθεί και εφαρμόζει πιστά όσα προβλέπονται στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Προς τούτο εργάζεται καθημερινά με κύριο στόχο την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ενώ υπόκειται σε αυστηρές διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας.

Συνεπώς, ισχυρισμοί όπως οι παραπάνω είναι εντελώς αβάσιμοι και αντίθετοι προς τις αρχές και τις δεοντολογικές αξίες που διακατέχουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας».

Εκτελέσεις στον Κορυδαλλό: Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της βίντεο με τις κινήσεις των δραστών

Βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγο πριν, αλλά και μετά τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Το υλικό συγκεντρώθηκε από κάμερες της ευρύτερης περιοχής και θα αναλυθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, μήπως και προκύψει κάποιο στοιχείο που θα βοηθήσει στην ανεύρεση της ταυτότητα των δραστών.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί της σήμανσης εντόπισαν στην οδό Σοφίας Βέμπο, στο σημείο της δολοφονίας, 60 διάσπαρτους κάλυκες που προέρχονται από δύο διαφορετικά καλάσνικοφ. Οι δύο ένοπλοι άδειασαν σχεδόν τους γεμιστήρες πάνω στον 48χρονο Βασίλη Ρουμπέτη και τον γαμπρό του, τον 31χρονο Διονύση Μουζακίτη. Η θωρακισμένη Mercedes του Ρουμπέτη δεν τον έσωσε από τη δολοφονική επίθεση των δύο ενόπλων, οι οποίοι εξαφανίστηκαν από το σημείο του εγκλήματος, με όχημα που φέρεται να οδηγούσε συνεργός τους.

Το κλεμμένο όχημα, μάρκας Ford, βρέθηκε να καίγεται σε τούνελ στην περιοχή του Σκαραμαγκά, σχεδόν μια ώρα μετά τη διπλή δολοφονία και από αυτό, οι αστυνομικοί δεν έχουν ελπίδες να βρουν τίποτε αξιοποιήσιμο, μιας και έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το γιατί ο 38χρονος «ράμπο» ή «ταξιτζής», όπως ήταν τα παρατσούκλια του Βασίλη Ρουμπέτη, και ο 31χρονος γαμπρός του μπήκαν στο στόχαστρο μελών της ελληνικής μαφίας ίσως να κρύβεται πίσω από άλλες τρεις δολοφονίες των περασμένων ετών. Αυτές του Βασίλη Στεφανάκου, του Γιάννη Σκαφτούρου και του Γιώργου Μήτσου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ct8ayni3nwgx)

Ποιοι ήταν ο Βασίλης Ρουμπέτης και ο Διονύσης Μουζακίτης που δολοφονήθηκαν στον Κορυδαλλό

Ο Βασίλης Ρουμπέτης ήταν το δεξί χέρι του αποκαλούμενου αρχηγού της μαφίας, Βασίλη Στεφανάκου. ο 38χρονος ήταν ήδη «γνώριμος» των αρχών για υποθέσεις που αφορούν ανθρώπους της νύχτας, αλλά και για οπαδική βία. Μάλιστα, είχε συλληφθεί για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου, του νεαρού οπαδού του ΠΑΟ που είχε δολοφονηθεί κατά τη διάρκεια «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ στις 29 Μαρτίου 2007, στη λεωφόρο Λαυρίου. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το 2012, ο Ρουμπέτης καταδικάστηκε για συνέργεια στη δολοφονία του Φιλόπουλου και φυλακίζεται.

Όταν δολοφονήθηκε το αφεντικό του, ο Βασίλης Στεφανάκος, ο Ρουμπέτης βρισκόταν εκτός φυλακής. Λίγο αργότερα, βρίσκεται νεκρός ο Γιάννης Σκαφτούρος, ένας άνθρωπος με βαρύ ποινικό παρελθόν, που ήταν από τα μεγάλα ονόματα της νύχτας. Ο Διονύσης Μουζακίτης ήταν άλλοτε οδηγός του, άλλοτε συνοδός κατά τις μετακινήσεις του. Και ο Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε στο εξοχικό του στη Βοιωτία.

Το όνομα του Ρουμπέτη επανέρχεται στην υπόθεση του Γιώργου Μήτσου, του νεαρού επιχειρηματία που δολοφονήθηκε το 2022 στον Γέρακα. Πίσω από τη δολοφονία Μήτσου, που επίσης είναι ανεξιχνίαστη, όπως και αυτές των Στεφανάκου και Σκαφτούρου, κρύβεται, όπως λένε οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών και του Ανθρωποκτονιών, η μαφία των καυσίμων, αλλά και άνθρωποι της Greek Mafia. Οι τρεις παραπάνω δολοφονηθέντες είχαν σχέση με τα καύσιμα, όπως εξάλλου και ο Ρουμπέτης, που επίσης εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ct7vuydys7sx)

Πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, με κοινό παρονομαστή τα καύσιμα και τις σχέσεις τους με τον υπόκοσμο. Η περίπτωση Μήτσου φαίνεται να είναι ελαφρώς διαφορετική, με τους αστυνομικούς πάντως γενικά να εμφανίζονται αισιόδοξοι ως προς την έκβαση των παραπάνω ερευνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ