Ελλαδα

Μαφιόζικο χτύπημα στον Κορυδαλλό: Στα χέρια της ΕΛΑΣ βίντεο με τους δράστες

Το διπλό συμβόλαιο θανάτου και η σύνδεση με άλλες δολοφονίες

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δρόμο
© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Κορυδαλλός: Το υλικό από κάμερες, το συμβόλαιο θανάτου και η σύνδεση με άλλες δολοφονίες στους κύκλους της Greek Mafia

Βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγο πριν, αλλά και μετά τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Το υλικό συγκεντρώθηκε από κάμερες της ευρύτερης περιοχής και θα αναλυθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, μήπως και προκύψει κάποιο στοιχείο που θα βοηθήσει στην ανεύρεση της ταυτότητα των δραστών.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί της σήμανσης εντόπισαν στην οδό Σοφίας Βέμπο, στο σημείο της δολοφονίας, 60 διάσπαρτους κάλυκες που προέρχονται από δύο διαφορετικά καλάσνικοφ. Οι δύο ένοπλοι άδειασαν σχεδόν τους γεμιστήρες πάνω στον 48χρονο Βασίλη Ρουμπέτη και τον γαμπρό του, τον 31χρονο Διονύση Μουζακίτη.

Η θωρακισμένη Mercedes του Ρουμπέτη δεν τον έσωσε από τη δολοφονική επίθεση των δύο ενόπλων, οι οποίοι εξαφανίστηκαν από το σημείο του εγκλήματος, με όχημα που φέρεται να οδηγούσε συνεργός τους.

Το κλεμμένο όχημα, μάρκας Ford, βρέθηκε να καίγεται σε τούνελ στην περιοχή του Σκαραμαγκά, σχεδόν μια ώρα μετά τη διπλή δολοφονία και από αυτό, οι αστυνομικοί δεν έχουν ελπίδες να βρουν τίποτε αξιοποιήσιμο, μιας και έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Διπλό συμβόλαιο θανάτου για Ρουμπέτη και Μουζακίτη

Το γιατί ο 38χρονος «ράμπο» ή «ταξιτζής», όπως ήταν τα παρατσούκλια του Βασίλη Ρουμπέτη, και ο 31χρονος γαμπρός του μπήκαν στο στόχαστρο μελών της ελληνικής μαφίας ίσως να κρύβεται πίσω από άλλες τρεις δολοφονίες των περασμένων ετών. Αυτές του Βασίλη Στεφανάκου, του Γιάννη Σκαφτούρου και του Γιώργου Μήτσου.

Ο Ρουμπέτης ήταν το δεξί χέρι του αποκαλούμενου αρχηγού της μαφίας, Βασίλη Στεφανάκου. ο 38χρονος ήταν ήδη «γνώριμος» των αρχών για υποθέσεις που αφορούν ανθρώπους της νύχτας, αλλά και για οπαδική βία.

Μάλιστα, είχε συλληφθεί για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου, του νεαρού οπαδού του ΠΑΟ που είχε δολοφονηθεί κατά την διάρκεια «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ στις 29 Μαρτίου 2007, στη λεωφόρο Λαυρίου. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το 2012, ο Ρουμπέτης καταδικάστηκε για συνέργεια στη δολοφονία του Φιλόπουλου και φυλακίζεται.

Όταν δολοφονήθηκε το αφεντικό του, ο Βασίλης Στεφανάκος, ο Ρουμπέτης βρισκόταν εκτός φυλακής. Λίγο αργότερα, βρίσκεται νεκρός ο Γιάννης Σκαφτούρος, ένας άνθρωπος με βαρύ ποινικό παρελθόν, που ήταν από τα μεγάλα ονόματα της νύχτας. Ο Διονύσης Μουζακίτης ήταν άλλοτε οδηγός του, άλλοτε συνοδός κατά τις μετακινήσεις του. Και ο Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε στο εξοχικό του στη Βοιωτία.

Το όνομα του Ρουμπέτη επανέρχεται στην υπόθεση του Γιώργου Μήτσου, του νεαρού επιχειρηματία που δολοφονήθηκε το 2022 στον Γέρακα. Πίσω από τη δολοφονία Μήτσου, που επίσης είναι ανεξιχνίαστη, όπως και αυτές των Στεφανάκου και Σκαφτούρου, κρύβεται, όπως λένε οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών και του Ανθρωποκτονιών, η μαφία των καυσίμων, αλλά και άνθρωποι της Greek Mafia. Οι τρεις παραπάνω δολοφονηθέντες είχαν σχέση με τα καύσιμα, όπως εξάλλου και ο Ρουμπέτης, που επίσης εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων.

Πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, με κοινό παρονομαστή τα καύσιμα και τις σχέσεις τους με τον υπόκοσμο. Η περίπτωση Μήτσου φαίνεται να είναι ελαφρώς διαφορετική, με τους αστυνομικούς πάντως γενικά να εμφανίζονται αισιόδοξοι ως προς την έκβαση των παραπάνω ερευνών.

Συγκεντρώνονται στοιχεία για τις τέσσερις δολοφονίες

Αξιωματικοί του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., εάν και φειδωλοί στις κουβέντες τους, επεσήμαναν στην ATHENS VOICE πως ενδεχομένως σχετικά σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις πάνω σε έναν κύκλο δολοφονιών που συντάραξαν τον χώρο της ελληνικής μαφίας.

Εδώ και καιρό, συγκεντρώνονται στοιχεία για τη δράση συγκεκριμένων προσώπων οι οποίοι κρύβονται πίσω από κάποιες εκ των προαναφερθέντων δολοφονιών και τα στοιχεία που εντοπίζονται συγκεντρώνονται κομμάτι-κομμάτι προκειμένου να φτάσουν οι αρχές με στοιχεία στους δολοφόνους αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς.

Ο χάρτης που έχουν φτιάξει οι αστυνομικοί ως προς το ποιος έδωσε την εντολή για κάθε δολοφονία έχει ξεκαθαρίσει, επιμένουν άνθρωποι που γνωρίζουν τις έρευνες και ήδη συγκεντρώνονται αυτά τα στοιχεία που θα στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ