Ελλαδα

Μεγάλα χρηματικά ποσά στην κατοχή των πέντε συλληφθέντων συνοριοφυλάκων

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. τους παρακολουθούσαν επί μήνες

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεγάλα χρηματικά ποσά στην κατοχή των πέντε συλληφθέντων συνοριοφυλάκων
@EPA

ΕΛ.ΑΣ.: Οι «αδιάφθοροι» συνέλαβαν πέντε συνοριοφύλακες - Βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά στην κατοχή τους, δολάρια και τουρκικές λίρες

Μεγάλα χρηματικά ποσά, ευρώ, δολάρια και λίρες Τουρκίας εντόπισαν νωρίτερα σήμερα κατά την διάρκεια ερευνών στα σπίτια πέντε συνοριοφυλάκων, αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων αναζητώντας άτομα που συνεργάζονται με κυκλώματα παράνομων διακινητών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στην κατοχή του ενός ανθυπαστυνόμου και των τεσσάρων αρχιφυλάκων, στο Διδυμότειχο, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 20.000 ευρώ, 850 λίρες Τουρκίας, 2.000 δολάρια, αλλά και χαρτονομίσματα Ασίας. Οι πέντε συνοριακοί φύλακες υπηρετούν στο τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, που έχει έδρα το χωριό Ισαάκιο.

Οι έρευνες των «αδιάφθορων» απεκτάθηκαν και σε άλλα σπίτια ατόμων που είχαν μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών του Εσωτερικών Υποθέσεων. Επί μήνες, και συγκεριμένα από τον περασμένο Οκτώβριο οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων τους παρακολουθούσαν. Τόσο με φυσική παρουσία, όσο και τις επαφές που είχαν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Πριν λίγες ημέρες ξεκαθάρισε ο ρόλος του καθενός, ενώ κάποιοι εκ των προσαχθέντων, διαπιστώθηκε ότι ξαφνικά εμφανίστηκαν να διάγουν πλούσιο βίο, μια ζωή που δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να τους προσφέρει ο μισθός του συνοριοφύλακα.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να ενημέρωναν συγκεκριμένα πρόσωπα, διακινητές, για το ποια σημεία ήταν αφύλακτα, όταν οι ίδιοι έκαναν περιπολίες κατά την υπηρεσία τους. Μόλις περνούσαν τα καραβάνια, ο επικεφαλής του γκρουπ, τους έδινε το …δωράκι και έφευγαν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Οι πέντε συλληφθέντες αναμένεται αύριο το πρωί να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, ενώ θα κληθούν να δώσουν τις εξηγήσεις τους σχετικά με τα ποσά που βρέθηκαν στην κατοχή τους, με ποιόν τρόπο προήλθαν. Τα στοιχεία όμως των αστυνομικών σε βάρος τους, είναι σημαντικά, κυρίως προέρχονται από τις τηλεφωνικές καταγραφές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και για άλλα άτομα που ενδεχομένως να συμμετείχαν στην ομάδα των κατηγορουμένων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ