Ελλαδα

Νέο περιστατικό εκφοβισμού στο σχολείο όπου έπεσε θύμα άγριου bullying η 7χρονη μαθήτρια

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το σχολείο

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί σε σκοτεινό διάδρομο φαίνεται να φοβάται να βγει στο φως - Εικόνα που παραπέμπει σε κακοποίηση και bullying
© David Clarke / Unsplash

Bullying σε σχολείο με θύμα 7χρονη μαθήτρια: Πληροφορίες για ακόμα ένα περιστατικό εκφοβισμού με θύμα αγοράκι της Α' Δημοτικού στο ίδιο σχολείο

«Έχουμε προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα, το παιδί μας θα εξεταστεί από ιατροδικαστή και περιμένουμε πλέον τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της», δηλώνει στην ATHENS VOICE ο πστριός του μικρού κοριτσιού που εχθές Παρασκευή (26.5) κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Πρόκειται για ένα κορίτσι της A' Δημοτικού, το οποίο πηγαίνει σε σχολείο των Βορείων Προαστίων. Σύμφωνα με την καταγγελία της, χθες το πρωί, εν ώρα διαλλείμματος και ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος στις μπασκέτες, την πλησίασαν δύο ή τρία αγόρια μεγαλύτερης τάξης. Όπως κατήγγειλε η μικρή, την άρπαξαν από το χέρι και την οδήγησαν στις τουαλέτες. Εκεί της έδεσαν τα χέρια, με σχοινί και της έβαλαν ταινία στο στόμα για να μη φωνάξει και την εγκατέλειψαν. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, συμμαθήτριές της, την είδαν και τη βοήθησαν να λυθεί. Το κορίτσι, σε κατάσταση σοκ τα αποκάλυψε όλα στη μητέρα της το μεσημέρι μετά το σχολείο και όπως είπε δεν ανέφερε κάτι στη δασκάλα της, λόγω του σοκ.

Η οικογένεια της ανήλικης κατήγγειλε το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων, ενώ η μαθήτρια της Α' Δημοτικού θα εξεταστεί σε λίγη ώρα από ιατροδικαστή. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σχολείο αργά χθες το απόγευμα, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την ταινία και το σχοινί με τα οποία έδεσαν το μικρό κορίτσι οι μαθητές.

Το σχολείο όπου καταγράφηκε το άγριο bullying σε βάρος της 7χρονης μαθήτριας
© ATHENS VOICE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ

Και νέο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού στο ίδιο σχολείο

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της ATHENS VOICE χθες, ένα αγόρι πάλι της Α' Δημοτικού δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον 10 παιδιά της Β' Δημοτικού την ώρα του διαλείμματος. Ήταν τέτοια τα χτυπήματα που η μητέρα του χρειάστηκε να το μεταφέρει το μεσημέρι στο νοσοκομείο Παίδων για να φροντίσουν τα τραύματά του. Τα δύο περιστατικά θορύβησαν τους γονείς των μαθητών του σχολείου οι οποίοι σήμερα το πρωί αναζήτησαν τη διευθύντρια για εξηγήσεις. Πλην όμως, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δεν τους ανέφερε το παραμικρό.

Παρούσα μάλιστα ήταν και η μητέρα της μαθήτριας της Α' Δημοτικού η οποία περίμενε να δει εάν θα υπήρχε κάποια ενημέρωση από το σχολείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ