Ελλαδα

«Μας είπε ότι την έδεσαν μεγαλύτερα παιδιά»: Τι λέει ο πατέρας της 7χρονης για το ακραίο bullying στη μαθήτρια

Οι γονείς κατήγγειλαν άμεσα το περιστατικό στην Αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορίτσι κρύβει το πρόσωπό του
© Unsplash / Caleb Woods

Bullying σε σχολείο με θύμα 7χρονη μαθήτρια: Ο πατέρας για το περιστατικό - Η δράση μεγαλύτερων παιδιών και η καταγγελία στην αστυνομία

Νέο περιστατικό ακραίου bullying σε δημοτικό σχολείο των βορείων προαστίων έγινε γνωστό μόλις την Πέμπτη. Θύμα ένα κοριτσάκι μόλις 7 ετών. Η μαθήτρια βρέθηκε φιμωμένη και δεμένη στις τουαλέτες του σχολείου

«Ήμουν στη δουλειά μου και πήρε η μαμά του παιδιού να μου πει ότι η κόρη μας βρέθηκε στις τουαλέτες του σχολείου δεμένη και με ταινία στο στόμα. Όταν έφτασα στο σχολείο, ενημερώθηκα ότι το περιστατικό είχε συμβεί 2 ώρες νωρίτερα», δήλωσε στο Mega ο πατέρας της 7χρονης. Το παιδί, σύμφωνα με τον πατέρα, «ήταν πολύ συγχυσμένο». «Μας είπε ότι ήταν δύο τρία παιδιά αυτά που την έδεσαν, μεγαλύτερα από εκείνη» σημείωσε. Η 7χρονη αποκάλυψε στους γονείς του τι είχε συμβεί όταν σχόλασε και γύρισαν στο σπίτι ενώ από το σχολείο δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το σοκαριστικό περιστατικό.

Έχει γίνει ήδη καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ενώ είναι ενήμερη και η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με το Mega, μετά την καταγγελία, στο σχολείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ερευνώντας τον χώρο, δεν βρήκαν ούτε το σκοινί ούτε την ταινία με την οποία η 7χρονη είχε βρεθεί από συμμαθήτριές της, όπως ισχυρίστηκε, οι οποίες δήλωσαν ότι όταν την έλυσαν, τα πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών.

Τις επόμενες ημέρες, η μαθήτρια της α’ τάξης του δημοτικού σχολείο, θα εξεταστεί από ειδικό παιδοψυχολόγο, προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csvvawo7vxi9)

Όσα έχουν γίνει γνωστά για το νέο περιστατικό bullying στα σχολεία

Μαρτυρικές στιγμές έζησε μια μαθήτρια 1ης δημοτικού σε σχολείο των Βορείων Προαστίων, όταν μεγαλύτεροι μαθητές του σχολείου της, την άρπαξαν, την οδήγησαν στις τουαλέτες, την έδεσαν και την εγκατέλειψαν. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (25.5). Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το κοριτσάκι βρισκόταν στο προαύλιο χώρο, κοντά στις μπασκέτες.

Δύο ή τρία παιδιά μεγαλύτερης τάξης, ίσως Πέμπτης ή και Έκτης δημοτικού, την τράβηξαν από το χέρι και την οδήγησαν στις τουαλέτες. Εκεί, όπως ανέφερε στους γονείς του το μικρό κορίτσι, της έβαλαν μονωτική ταινία στο στόμα για να μην φωνάξει και της έδεσαν με σχοινί τα χέρια.

Στη συνέχεια, οι… νταήδες μαθητές την παράτησαν και έφυγαν. Ένα αγοράκι μπήκε στις τουαλέτες την είδε, πιθανόν να φοβήθηκε και έφυγε, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς η μικρή μαθήτρια της Πρώτης Δημοτικού. Λίγο αργότερα, στις τουαλέτες μπήκαν συμμαθήτριες της, οι οποίες άκουσαν τις φωνές της, την είδαν και την έλυσαν. Το μικρό κορίτσι, λόγω του σοκ, δεν ανέφερε κάτι στη δασκάλα της και τα αποκάλυψε όλα στη μητέρα της, το μεσημέρι όταν ήρθε να την παραλάβει από το σχολείο. Οι γονείς του μικρού κοριτσιού πήγαν νωρίς το απόγευμα στην αστυνομία όπου και κατήγγειλαν το συμβάν.

Η υπόθεση, είναι πρωτοφανής στα ελληνικά χρονιά και οι αστυνομικοί ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή την καταγγελία του μικρού κοριτσιού που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ