Ελλαδα

Kaizen Gaming: μια 5στερη εργασιακή εμπειρία

Η εταιρία αναγνωρίστηκε ως 5ος καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα για το 2023 στην κατηγορία άνω των 250 εργαζομένων

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Kaizen Gaming

Kaizen Gaming: η μεγαλύτερη ελληνική GameTech εταιρία, αναγνωρίστηκε για ακόμη μια φορά ως Great Place to Work στην Ελλάδα, Πορτογαλία, Ρουμανία και Βουλγαρία 

Η εύρεση εργασίας είναι ένα δύσκολο «σπορ». Κυριαρχεί αβεβαιότητα για το τι θα συναντήσεις: είτε αυτό αφορά τη σχέση μισθού και φόρτου εργασίας, είτε τη σχέση εργαζόμενου και εργοδότη είτε εν γένει το εργασιακό περιβάλλον. Επομένως, είναι λογικό επακόλουθο οι υποψήφιοι να βιώνουν τον ίδιο κόμπο στο στομάχι κάθε φορά που αλλάζουν χώρο εργασίας. Εκτός αν στα επαγγελματικά τους πλάνα είναι να γίνουν Kaizeners-εργαζόμενοι της Kaizen Gaming. Τότε κυριαρχεί η σιγουριά και το συναίσθημα περισσότερο μοιάζει με ικανοποίηση.

Η πρώτη μου επαφή με το τι εστί Kaizen Gaming ήταν όταν η εταιρία έκανε ένα εσωτερικό πάρτυ για να γιορτάσει με όλους της εργαζομένους της την ανάδειξή της ως #5 Best Workplace 2023 στην Ελλάδα. Ήξερα ότι η Kaizen Gaming είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται το Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο, και το Betano στην Πορτογαλία, Βραζιλία, Ρουμανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Χιλή, Περού, Εκουαδόρ, Καναδά(Οντάριο) και Νιγηρία. Παράλληλα, γνώριζα ότι είναι από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες GameTech εταιρίες παγκοσμίως και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία, σε εκείνη την επίσκεψη όμως συνειδητοποίησα ότι προτεραιότητά της είναι ο άνθρωπος.

To party στο Kaizen Campus
To party στο Kaizen Campus

Το take-over tour στο Kaizen Campus στο Μαρούσι - ένας χώρος που φιλοξενεί πάνω από 750 εργαζομένους- ξεκινάει και από τα πρώτα λεπτά καταλαβαίνω ότι θα αντικρύσω κάτι νέο, κάτι που δεν έχω ξαναδεί στην Ελλάδα και πόσο μάλλον σε εργασιακά πλαίσια. To κυκλικό design του κτιρίου είναι πρωτοποριακό, δεν έχει τέλος και πιθανότατα αντανακλά τη συνεχή εξέλιξη που έχει ως στόχο η εταιρία, που στην ιαπωνική γλώσσα είναι «Kaizen».Όλοι οι χώροι είναι σύγχρονοι και αποπνέουν ένα οικείο συναίσθημα. Σίγουρα σε αυτό βοηθάει και η επιλογή γήινων αποχρώσεων εμπνευσμένων από την χρωματική παλέτα του brand της Kaizen Gaming. Πρώτη στάση το Awards Display, έναν χώρο που περιλαμβάνει όλα τα βραβεία της ομάδας της Kaizen Gaming, σα μια διαρκή υπενθύμιση ότι όλοι μαζί μπορούν να καταφέρουν πολλά.

Awards Display στο Kaizen Campus
Awards Display στο Kaizen Campus © Γεωργία Αθανασοπούλου

Συνεχίζουμε με τα γραφεία που είναι open space για μεγαλύτερη αλληλεπίδραση, ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, με αποτέλεσμα την προώθηση της συνεργασίας και της καινοτομίας και τη δημιουργία coworking ευκαιριών. Παρατηρώ ότι στα ελάχιστα ιδιωτικά γραφεία που χωρίζονται με τζάμια και στα meeting rooms, δεν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω διαχωρισμού π.χ. στόρια ή κουρτίνες, ενισχύοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη διαφάνεια και την αμεσότητα. Έτσι, κανένα meeting δε λαμβάνει χώρα «πίσω από κλειστές πόρτες».

Αντίθετα, κουρτίνες υπάρχουν στα quiet rooms, τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για χαλάρωση και αποσυμπίεση, κάποιοι από τους οποίους «κοιτούν» σε ειδικά διαμορφωμένο κήπο για extra ζεν.  Εκεί δεν επιτρέπεται η ομιλία, ούτε και το στρες- το me-time στα καλύτερά του. Ο αγαπημένος μου χώρος όμως ήταν το playroom -περισσότερο έμοιαζε με playland- με τοίχο αναρρίχησης, μπιλιάρδο, πινγκ πονγκ, air hockey, ακόμα και Playstation (!) όπου κάθε Κaizener μπορεί να επισκεφτεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Γίνεται φανερό ότι τo wellbeing των Kaizeners είναι στο επίκεντρο της εταιρίας και ενισχύεται ακόμη περαιτέρω από τη συνεχή και εύκολη πρόσβαση τους σε νερό και πολλές μικρές κουζίνες για ετοιμασία φαγητού, καφέ ή σνακ.

Το Chill-out space στο Kaizen Campus
Το Chill-out space στο Kaizen Campus

Πληροφορούμαι ακόμη ότι οι τα τμήματα και οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να οργανώσουν δραστηριότητες  bonding, όπως εξόδους για φαγητό ή ποτό ή άλλες δράσεις. Την ίδια στιγμή, οι Kaizeners έχουν πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες εξέλιξης και unlimited πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό μέσω της πλατφόρμας Udemy.

Οι managers έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Leadership Academy, που έχει στόχο την εξέλιξή των δεξιοτήτων τους ώστε να καθοδηγούν και να ενδυναμώνουν τις ομάδες τους χτίζοντας ένα περιβάλλον με κυρίαρχη την αίσθηση του ανήκειν. Βασικό στοιχείο της εκπαίδευσής τους είναι η εξασφάλιση της ισότητας, μιας καθημερινότητας μέσα από τις αξίες της Kaizen Gaming, και φυσικά η συνεχής εξέλιξη των ανθρώπων της.

Η περιήγηση μας τελείωσε με ένα περίπατο στον κήπο περιμετρικά του κτιρίου, στον οποίο γίνονται και πολλά meetings σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της δημιουργικότητας και επαφής των ανθρώπων με χώρους πρασίνου και φυσικού φωτός. Έχοντας πλέον μια συνολική εικόνα του Kaizen Campus πληροφορήθηκα ότι με στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, το νέο κτίριο της Kaizen Gaming, δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και πρόκειται να πιστοποιηθεί με το διεθνές σύστημα πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) σε επίπεδο GOLD αλλά και με το διεθνές πρότυπο WELL που επικεντρώνεται στις συνθήκες για την προώθηση της ευεξίας και της υγείας του ανθρώπου στο κτιριακό περιβάλλον.

Πάνω που πίστευα ότι η επίσκεψη μου στο Kaizen Campus είχε λάβει τέλος, ακολούθησε ένα party έκπληξη για να γιορτάσουν όλοι μαζί -και εγώ- την αναγνώριση της εταιρίας ως #5 Best Workplace 2023 στην Ελλάδα, περνώντας το μήνυμα ότι οι άνθρωποί είναι αυτοί που απαρτίζουν μια εταιρία και της δίνουν ζωή. Είναι οι 5-star Kaizeners που έφεραν την αναγνώριση στην εταιρία. Το πρόγραμμα είχε παγωτάκι, ποτάκι, τραμπολίνο, μουσική του DJ από τη φαμίλια της Kaizen Gaming και διάχυτο come together vibe. Το Mai Thai πρέπει να ήταν στα top “selling” και ομολογώ δικαίως.

Ο Kaizener DJ στο party στο Kaizen Campus
Ο Kaizener DJ στο party στο Kaizen Campus
 Kaizeners' selfies
Kaizeners' selfies © Γεωργία Αθανασοπούλου

Το μόνο που έλειπε από αυτό το πάρτυ ήταν το dresscode. “Come as you are”, είναι το μότο στην Kaizen και είναι κάτι που τηρείται πιστά. Από τη μία κοστούμια με κολαριστά πουκάμισα –και όχι από τον CEO, όπως λανθασμένα θα περίμενε κανείς και από την άλλη φόρμες και φλοράλ μίνι φορέματα, συνέθεταν ένα ακανόνιστο και χαρούμενο «μωσαικό». Εννοείται tattoo και piercings είχαν την τιμητική τους. Οι κανόνες δεν θα έπρεπε να αφορούν το ντύσιμο, αλλά τη συμπεριφόρά μας και είναι κάτι που οι Kaizeners έχουν κατανοήσει καλά. No dresscode, no worries, λοιπόν! Come as you are, as a friend, όπως τραγουδούν και οι Nirvana. Το καλύτερο κομμάτι ήταν ότι οι Kaizeners έδειχναν πραγματικά να το ευχαριστιούνται, διασκεδάζοντας παρέα σαν ένα, ένα πραγματικό #oneteam: δουλεύουν μαζί χωρίς να τους σταματούν τα σύνορα και τα διαφορετικά τμήματα, αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα χωρίς διακρίσεις και στερεότυπα και βιώνουν μαζί τις επιτυχίες και τις προκλήσεις.

Kaizen Gaming
Μότο της Kaizen Gaming είναι το "Come as you are" © Γεωργία Αθανασοπούλου

Έχοντας βιώσει η ίδια αυτή την all-inclusive πεντάστερη εμπειρία, κατανοώ γιατί η Kaizen Gaming να αναγνωριστεί ως #5 Best Workplace 2023 στην Ελλάδα και παράλληλα #2 Best Workplace 2023 στην Πορτογαλία (από 201 έως 500 υπαλλήλους) και #9 Europe’s Best Workplace στην Ευρώπη το 2021. Ακολουθώντας πιστά και ουσιαστικά ενέργειες well-being, πολιτικές και πρωτοβουλίες DEI (diversity, equity & inclusion), δεν είναι τυχαίο που σήμερα αριθμεί περισσότερους από 2.000 Kaizeners, από 31 εθνικότητες και 17 γλώσσες, ενώ στόχος τους είναι να φτάσουν τους 3.000 μέχρι το 2024. Συγκεκριμένα, έως σήμερα στην Ελλάδα (στα γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και remote) είναι σχεδόν 1.300 Kaizeners, ενώ ο αριθμός ανεβαίνει συνεχώς- ξεκινούν δουλειά περίπου 120 νέοι Kaizeners κάθε μήνα παγκοσμίως.

Η ανάδειξη της Kaizen σε Best Workplace έγινε βάσει έρευνας και αξιολόγησης με τη βοήθεια του οργανισμού Great Place to Work, στην οποία απάντησαν οι εργαζόμενοι της Kaizen Gaming ανώνυμα. Ανάμεσα στα σημαντικά αποτελέσματα που ξεχώρισαν ήταν ότι υπάρχει ίση μεταχείριση προς όλους ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, το φύλο και την ηλικία με υψηλά ποσοστά που αγγίζουν το 97% και ότι οι Kaizeners μπορούν να είναι ο εαυτός τους στο γραφείο (89%), τόσο που θα σύστηναν ανεπιφύλακτα την εταιρεία στους φίλους και την οικογένειά τους ως ένα εξαιρετικό μέρος για να εργαστεί κάποιος (88%).

Οι 5-stars Kaizeners
Οι 5-stars Kaizeners

Στις εποχές των μεγάλων αλλαγών, είναι σημαντικό περισσότερο από ποτέ για τις σύγχρονες εταιρείες να στεγάζουν σύγχρονες ιδέες και πρακτικές που οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον. Να πρωτοστατούν στις καινούργιες ανάγκες που αναδύονται σε κάθε πεδίο της ζωής και της καθημερινότητας, από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση των εργασιών τους. Να συμβάλλουν ενεργά στη συνολική βιώσιμη ανάπλαση των πόλεων που δραστηριοποιούνται. Αυτό κάνει πράξη η Kaizen Gaming χτίζοντας πράγματι ένα 'great place to be great’

Δες αναλυτικά τις ευκαιρίες καριέρας των Kaizeners εδώ.
 Linkedin, Facebook και Instagram

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ