Ελλαδα

Μητέρα Γ. Καραϊβάζ: «Θέλω να βρεθεί ο εντολέας και να τον ρωτήσω γιατί το έκανε αυτό στο παιδί μου»

Συγκινεί η μητέρα του δολοφονημένου δημοσιογράφου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ με τον εγγονό της Δημήτρη και τη νύφη της, Στάθα
© EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΙΝΗΣ

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Η μητέρα του δημοσιογράφου για τις εξελίξεις στην υπόθεση - Οι έρευνες για τον εντολέα

Δύο χρόνια δηλώνει ότι περίμενε τις εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του γιου της η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ. Η κ. Παναγιώτα σημείωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι αυτό που περιμένει τώρα είναι να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός της εκτέλεσης του δημοσιογράφου το 2021 στον Άλιμο. 

«Αυτές τις τελευταίες εξελίξεις τις περίμενα δύο χρόνια. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ο εντολέας και να τον ρωτήσω γιατί το έκανε αυτό στο παιδί μου», είπε η κ. Παναγιώτα Καραϊβάζ στο Mega και πρόσθεσε ότι ο γιος της ήταν ερωτευμένος με τη δουλειά του και χαρακτηριστικά της έλεγε «μαμά δεν θα βγω ποτέ εγώ στη σύνταξη».

«Από 13 χρόνων είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία ο Γιώργος, προσπάθησε ο πατέρας του να του αλλάξει γνώμη, αλλά δεν το κατάφερε», είπε η κ. Παναγιώτα Καραϊβάζ. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csazow2j6url)

Δικηγόρος μητέρας Καραϊβάζ: «Ο Γιώργος θα κατέθετε για τη Greek Mafia»

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις της στο Mega, η Ρόη Παυλέα, δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, σχολίασε ότι όσοι ζήτησαν και έδωσαν εντολή για τον θάνατο του δημοσιογράφου πλήρωσαν πολύ ακριβά. «Τα συμβόλαια θανάτου μετριούνται με χρήματα. Ήταν πολύ σημαντικός δημοσιογράφος, είναι σημαντικό αυτό που θα έλεγε. Είναι σίγουρο ότι αυτοί που ζήτησαν να τον σκοτώσουν πλήρωσαν πολύ ακριβά».

Σύμφωνα με την εκτίμηση της δικηγόρου, ο δημοσιογράφος θα κατέθετε για υπόθεση της Greek Mafia και το γεγονός ότι γνώριζε πολλά για τη νύχτα, θα μπορούσε να αποτελέσει το κίνητρο της δολοφονίας. «Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν μάρτυρας σε μία υπόθεση που αφορούσε την Greek Mafia και γνωρίζω ότι θα κατέθετε, είχε πει ότι θα τα πει όλα. Υπάρχουν αυτά που έλεγε, τα έγραφε στο blog του, ότι γνώριζε ποιος είναι ο "άρχοντας της νύχτας". Είχε πει επίσης ότι γνώριζε ποιος κάνει τις δολοφονίες», δήλωσε η κ. Παυλέα.

Επιπλέον, η δικηγόρος τόνισε πως στην κατάθεσή που σκόπευε να δώσει για την υπόθεση, ο Γιώργος Καραϊβάζ θα έδινε στοιχεία για όσους εκτελούσαν δολοφονίες, θα κατονόμαζε τον "άρχοντα της νύχτας", αλλά και θα αποκάλυπτε ποια ήταν τα άτομα εκείνα, τα οποία δεν άνηκαν στον χώρο της νύχτας, που συνεργάζονταν μαζί του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csazzp6kypu1)

Η σύνδεση της εκτέλεσης Καραϊβάζ με τη δολοφονία πυγμάχου στο Γαλάτσι το 2021

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το Mega, συνδέουν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με τη δολοφονία του 44χρονου πυγμάχου «Dirty Harry» έξω από τον πυγμαχικό σύλλογο που γυμναζόταν στο Γαλάτσι. Οι αρχές πλέον θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως οι δύο αυτές υποθέσεις συνδέονται και πως τα δύο αδέλφια Γ.Λ. και Σ.Λ. που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του δημοσιογράφου εμπλέκονται και στην εν ψυχρώ εκτέλεση του πυγμάχου.

Ο δολοφόνος του 44χρονου Χάρη Κοντογιώργη πλησίασε το θύμα του πεζός. Με ένα εννιάρι πιστόλι τον πυροβόλησε εξ επαφής 7 φορές και 4 από τις σφαίρες βρήκαν στόχο. Το μαφιόζικο χτύπημα έγινε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο συνεργός του δράστη τον περίμενε αναβάτης πάνω σε μηχανή στην απέναντι γωνία, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στη δολοφονία Καραϊβάζ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csazv6pl4iht)

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ