Ελλαδα

Τρεις εν ενεργεία σταθμάρχες καταθέτουν για την τραγωδία στα Τέμπη

Πότε αναμένεται το πόρισμα των πραγματογνωμόνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Κατάθεση σήμερα (11.4) από τρεις εν ενεργεία σταθμάρχες - Συνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία

Με τις καταθέσεις τριών εν ενεργεία σταθμαρχών συνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία στη Λάρισα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τρεις μάρτυρες θεωρείται πως έχουν ειδικές γνώσεις επί του πως λειτουργούσε ο σιδηρόδρομος πριν το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου. Ο ένας εξ αυτών, εκτελεί χρέη Προϊσταμένου Επιθεώρησης, μετά την προφυλάκιση του Προϊσταμένου Επιθεώρησης που επέβλεπε το προσωπικό του Σταθμού της Λάρισας την περίοδο του δυστυχήματος. Από τους άλλους δύο που καταθέτουν, μία είναι η σταθμάρχης που στο παρελθόν είχε την βραδινή βάρδια πριν την αναλάβει ο σταθμάρχης το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, ενώ ο άλλος είναι σταθμάρχης που εργάζεται στον Σταθμό της Λάρισας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crtqpai4o0qp)

Την ίδια ώρα, οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν το έργο τους όσον αφορά στις συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ το πόρισμά τους αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα. Επιπλέον, την επόμενη εβδομάδα έχει κληθεί να καταθέσει ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας κ. Αποστολίδης, ο οποίος έχει καταγγείλει απόπειρα εξαγοράς οικογενειών των θυμάτων από τη Hellenic Train.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crtr5b2ntk01)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ