Ελλαδα

Ημέρα αποφάσεων στο Αρσάκειο για το bullying σε βάρος 15χρονου

Συνεδριάζει σήμερα ο Σύλλογος Διδασκόντων - Τι ζητούν οι γονείς του θύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγόρι με το πρόσωπο κρυμμένο στα γόνατά του - Εικόνα που παραπέμπει σε παιδί-θύμα επιθέσεων
© Pixabay / Wokandapix

Αρσάκειο - Bullying σε 15χρονο: Η συνεδρίαση για το μέλλον των «νταήδων» στο σχολείο και το αίτημα των γονέων του θύματος

Συνεδριάζει σήμερα (11.4) ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου του Αρσακείου μετά το περιστατικό ακραίου bullying σε 15χρονο μαθητή από συμμαθητές του. Οι εμπλεκόμενοι μαθητές, αλλά και οι γονείς τους θα βρεθούν ενώπιον του Συλλόγου στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν ήδη ληφθεί καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους μαθητές, τους κηδεμόνες τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε η Διοίκηση του Γυμνασίου από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

«Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι, δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς, αλλά τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο, τον πειράζαμε, και έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του πέντε, έξι παιδιά, τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε για λίγο η κατάσταση», ισχυρίζονται οι έξι μαθητές στην κατάθεσή τους, περιγράφοντας το bullying που κατηγορούνται ότι του ασκούσαν οι ανήλικοι, περιγράφοντας την ...πλάκα σε βάρος του συμμαθητή τους. 

Η οικογένεια του 15χρονου θα προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του σχολείου την ίδια ώρα που ο εισαγγελέας επέστρεψε τη δικογραφία στο τμήμα ανηλίκων για περαιτέρω έρευνα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crt85xb4n4tl)

Αρσάκειο: Ο 15χρονος δέχεται εκ νέου bullying - «Τον αντιμετωπίζουν σαν καταδότη»

Ο συνήγορος του 15χρονου μαθητή, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι το παιδί, μετά την επιστροφή του στο σχολείο, δέχεται εκ νέου bullying ως ο «καταδότης» που κινητοποίησε νομική διαδικασία για την τιμωρία των συμμαθητών του.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων μαθητών του σχολείου, περιστατικά με ναρκωτικά, συμβάντα σχολικού εκφοβισμού και πειθαρχικά παραπτώματα, είναι καθημερινά και το bullying με την πετονιά δεν ήταν η εξαίρεση. Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι λίγο πριν τυλίξουν με πετονιά τον 15χρονο, οι «νταήδες» του Αρσακείου είχαν κατεβάσει το παντελόνι σε έναν συμμαθητή τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα περιστατικά καταγράφοντα με τους καθηγητές να είναι απλοί θεατές. Ο 15χρονος είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσει σιωπηλά τον εφιάλτη που βίωνε και να διαχειριστεί μόνος του τους «νταήδες» και αν δεν υπήρχαν τα σημάδια στον λαιμό από την πετονιά, ο μαθητής δε θα είχε μιλήσει ποτέ στην οικογένειά του.

Όπως κατήγγειλε η μητέρα του 15χρονου, ο γιος της είχε αρχίσει να πέφτει θύμα bullying από την περσινή χρονιά. «Ήταν η ίδια παρέα μαζί με κάποιο άλλο παιδί που δεν είναι πλέον στο σχολείο που είχε ξεκινήσει από πέρυσι λεκτικό bullying. Την κατάσταση αυτήν τη διαχειριζόμουν εγώ με το σχολείο και με τον γιο μου με τις καθηγήτριες και τη διεύθυνση. Αυτά που γίνονται φέτος είναι απόηχος των περυσινών». 

Οι γονείς ζητούν να αποβληθούν από το σχολείο οι «νταήδες» μαθητές. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ