Ελλαδα

ΕΚΠΑ: Φοιτητές επιχείρησαν να εμποδίσουν τη Βάνα Νικολαΐδου να κάνει μάθημα

Συνεχίζεται η ένταση στη Φιλοσοφική

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΚΠΑ - Βάνα Νικολαΐδου - Το νέο επεισόδιο με φοιτητές

Ένταση επικράτησε στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, όταν φοιτητές επιχείρησαν να εμποδίσουν την πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας, Βάνα Νικολαΐδου, να κάνει μάθημα.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη (29/3). Ένας από τους φοιτητές που ήταν παρόντες, πήρε τον λόγο και υπερασπίστηκε το δικαίωμα της Βάνας Νικολαΐδου να κάνει το μάθημά της.

«Η κυρία Νικολαΐδου έχει δικαίωμα να μπει στο μάθημά της και να ασκήσει τα ακαδημαϊκά της καθήκοντα. Αυτό σημαίνει ελευθερία της έκφρασης στο ελληνικό πανεπιστήμιο, αυτό σημαίνει άσυλο ιδεών» αναφέρει μεταξύ άλλων ο φοιτητής.

«Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε και θα είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου. Σήμερα, στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ η Δημοκρατία νίκησε», είναι η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο στο Tik Tok.

Υπενθυμίζεται ότι η Βάνα Νικολαΐδου μπήκε στο στόχαστρο φοιτητών μετά την ανάρτησή της για τα Τέμπη, όπου σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία ειδικά όταν πρόκειται για μια εθνική τραγωδία.

Φοιτητικός σύλλογος ζήτησε την παραίτησή της, με την κοσμητεία της Σχολής να παρεμβαίνει και να εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στη στοχοποίηση της καθηγήτριας.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τις δηλώσεις της προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ στην ATHENS VOICE.