Ελλαδα

Απολογείται σήμερα ο δεύτερος σταθμάρχης για την τραγωδία στα Τέμπη

Τι αναμένεται να υποστηρίξει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διασώστες επιχειρούν στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων - Τέμπη: Συνεχίζεται ο κύκλος απολογιών για την τραγωδία - Το κατώφλι του ειδικού εφέτη ανακριτή θα περάσει ο δεύτερος σταθμάρχης

Απολογείται σήμερα, Τρίτη (28.03), για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ο έτερος σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είχε βάρδια το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, να ισχυριστεί ότι το ωράριό του έληγε στις 23:00 και παρότι έφυγε νωρίτερα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ό,τι έγινε, καθώς το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου αναμένεται να απολογηθεί ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες, για το ποιος ήταν σε ποιο σταθμό, πόσες ώρες εργαζόταν και τι καθήκοντα είχε. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι σύμφωνα με το βαρδιολόγιο που είχε συνταχθεί έπρεπε έως τις 11 το βράδυ να βρίσκονται και οι δυο απογευματινοί σταθμάρχες σε υπηρεσία.

Αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την αναρρωτική άδεια που πήρε την επόμενη μέρα του δυστυχήματος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, καθώς έγινε μεταγενέστερα και αφού έχει δώσει τρεις καταθέσεις ως μάρτυρας στην Τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης μετά την απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής δύο φορές το μήνα και η καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την ψυχολογία του σταθμάρχη, οι δικηγόροι του απάντησαν πως είναι «δύσκολη» και αισθάνεται «συντετριμμένος», ωστόσο όπως επεσήμαναν, προσπαθεί να προχωρήσει από εδώ και πέρα με τη ζωή του.

Δικηγοροι σταθμάρχη: ελεύθερος με περιοριστικους  όρους  ο συμβασιουχος  σταθμάρχης

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής κάλεσε τους δύο συμβασιούχους σταθμάρχες να καταθέσουν, καθώς επιχειρεί να αποκτήσει την πλήρη εικόνα για το πώς γινόταν στην πράξη η οργάνωση των βαρδιών.

Ένα από τα ερωτήματα που θεωρείται δεδομένο ότι του έκανε ο ειδικός εφέτης ανακριτής είναι αν έφευγε πάντα νωρίτερα σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους όταν ο προϊστάμενος του τον έβαζε βάρδια 14:00 με 23:00 αφού ο ίδιος ήταν συμβασιούχος και δεν πληρωνόταν τις υπερωρίες, αλλά και για να προλαβαίνει το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου για Βόλο, όπου και κατοικεί.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στους κατηγορούμενους αναμένεται να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα πέρα από τους εργαζόμενους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ