Ελλαδα

Σε κακούργημα αναβαθμίστηκε ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου στη Μύκονο

Κινητοποιήσεις στο «Νησί των Ανέμων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μύκονος
© Pixabay

Μύκονος - Ξυλοδαρμός Μανώλη Ψαρρού: Αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα - Κινητοποιήσεις στο νησί

Σε κακούργημα αναβαθμίστηκε ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού για την υπόθεση της Μυκόνου

Ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλης Ψαρρός, είχε εντοπιστεί στις αρχές Μαρτίου αιμόφυρτος στην περιοχή του ΚΑΤ στην Κηφισιά.

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητά «η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα για τη Μύκονο να επεκταθεί στις υποθέσεις που χειριζόταν ο συνάδελφος και να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης και οι εντολείς τους». Τα μέλη του, μαζί με εκπροσώπους του Ενιαίου Συλλόγου Στερεάς, Αττικής και Νήσων και της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων, θα βρίσκονται στη Μύκονο σήμερα Δευτέρα 27/3 και την Τρίτη 28/3 με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο Μανώλης Ψαρρός, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, στις 7 Μαρτίου 2023, στην περιοχή του ΚΑΤ.

Μύκονος: Κινητοποιήσεις στο «Νησί των Ανέμων» για την επίθεση στον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό

Πιο συγκεκριμένα, τα σωματεία καλούν στις 17:00 το απόγευμα στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο τον δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και συλλόγους της Μυκόνου και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη σε ανοιχτή συζήτηση, με αφορμή τη «μαφιόζικη επίθεση στον συνάδελφο Μ. Ψαρρό». Επίσης, την Τρίτη 28 Μαρτίου «θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που καλύπτει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της Μυκόνου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου».

Τα σωματεία ζητούν ακόμη «να σταματήσει τώρα η απαξίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως και όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, να στελεχωθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δραστηριοποιούνται, ειδικά σε μέρη με αυξημένη τουριστική πίεση, ώστε να εφαρμόζονται οι νόμοι εξίσου σε όλη την επικράτεια, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας».

Παράλληλα, ζητούν να προχωρήσει η κυβέρνηση «σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την προστασία όλων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε περίπτωση άσκησης πιέσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων, να σταματήσουν οι πολιτικές πιέσεις στους υπαλλήλους» και «να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να γκρεμιστούν όλες οι βεβαιωμένες αυθαίρετες κατασκευές στη Μύκονο και σε άλλα νησιά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ