Ελλαδα

Νέα δεδομένα στην υπόθεση δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκη στην Κρήτη

Ο σύζυγός της είχε κριθεί ένοχος 6 χρόνια μετά το έγκλημα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δολοφονία Έφης Τσιχλάκη: Η νέα εξέλιξη στην υπόθεση και το ενδεχόμενο αλλαγής στην ποινή του συζύγου της

Νέα δεδομένα προκύπτουν για την υπόθεση δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκη στα Χανιά της Κρήτης. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε τη Δευτέρα (13/3) αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης σχετικά με την ποινή του συζύγου της που έξι χρόνια μετά το έγκλημα καταδικάστηκε για τη δολοφονία της.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κρήτης, τον περασμένο Μάιο το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά. Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου και μεταγενέστερου του συμβάντος σύννομου βίου. Το Δικαστήριο έκανε, τότε, αποδεκτό το αίτημα για να συνυπολογισθεί για τον καθορισμό της ποινής, το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης του συμβάντος καλής συμπεριφοράς. Πάνω σε αυτό το αίτημα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε την αίτηση αναίρεσης, το οποίο και θα εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο.

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr η συνήγορος της οικογένειας της Έφης Τσιχλάκη, Κλειώ Παπαπαντολέων, «η Εισαγγελία έχει θορυβηθεί για τη χαμηλή ποινή και για αυτό προχώρησε σε αυτή την απόφαση». Η αίτηση αυτή θα εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο μέσα στους επόμενους μήνες και αν γίνει δεκτή, θα εκδικαστεί στο μεικτό ορκωτό Εφετείο Χανίων μόνο όμως, σε ό,τι αφορά το κομμάτι του ελαφρυντικού, με ενδεχόμενη αλλαγή στην ποινή που επιβλήθηκε. 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, καταδίκασε τον σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη σε φυλάκιση 8 ετών, από την οποία αφαιρούνται οι 17 μήνες της προφυλάκισης πριν την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης.

Δολοφονία Έφης Τσιχλάκη: Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 22 Μαρτίου 2016, η 47χρονη Έφη Τσιχλάκη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τον 49χρονο σύζυγό της και όπως διαπιστώθηκε είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Ο ίδιος ενημέρωσε τις αρχές υποστηρίζοντας πως η σύζυγός του αυτοκτόνησε. Την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, μετά την απολογία του στις δικαστικές αρχές, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το Μεικτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τελικά και κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 πείστηκε πως ο γυναίκα αυτοκτόνησε και ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος. Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Εφετών υπέβαλλε έφεση υποστηρίζοντας – μεταξύ άλλων – πως η 47χρονη ήταν αδύνατον να αυτοκτονήσει, καθώς είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από την αριστερή πλευρά ενώ η ίδια ήταν δεξιόχειρας.

Μόλις τον περασμένο Μάιο ο σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για τη δολοφονία της. Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων έκρινε κατά πλειοψηφία τον 49χρονο σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά.