Ελλαδα

Έφη Τσιχλάκη: Ένοχος ο σύζυγος για τη δολοφονία της 47χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου και η ποινή στον συζυγοκτόνο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Έφη Τσιχλάκη δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στο Κολυμπάρι Κρήτης το 2016
Η Έφη Τσιχλάκη δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στο Κολυμπάρι Κρήτης το 2016 © flashnews

Δολοφονία Έφης Τσιχλάκη: Ένοχος ο σύζυγός της καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών. Η 47χρονη δολοφονήθηκε στο Κολυμπάρι το 2016.

O σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη, της 47χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στο Κολυμπάρι Κρήτης το 2016, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για τη δολοφονία της. Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων έκρινε κατά πλειοψηφία τον 49χρονο σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά.

Δημοσίευμα στο flashnews αναφέρει ότι ο συζυγοκτόνος στην Κρήτη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, από την οποία αφαιρούνται οι 17 μήνες της προφυλάκισης πριν από την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης.

Για δικαίωση της οικογένειας και επανόρθωση της πρωτόδικης απόφασης έκανε λόγο η δικηγόρος της οικογένειας της Έφης Τσιχλάκη. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του θύματος ζητούσε δικαίωση για τον θάνατό της. Η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, ξεκίνησε μετά από πολλές αναβολές.

«Η Έφη Τσιχλάκη έχασε τη ζωή της σε δύο στάδια. Δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της ο οποίος τη χτύπησε, στη συνέχεια επιχείρησε την ακινητοποίησή της με στραγγαλισμό και ενόσω το θύμα ήταν στο πάτωμα ανίκανο να αντισταθεί, δέχθηκε ένα πυροβολισμό στο κεφάλι» ανέφερε νωρίτερα η εισαγγελέας, ζητώντας να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία ο σύζυγος της 47χρονης.

Η εισαγγελέας περιέγραψε τη ζωή του ζευγαριού, κάνοντας λόγο για «μια συνηθισμένη σχέση», επισημαίνοντας ότι δεν εκτιμά πως υπήρχε εκ προμελέτης πρόθεση από την πλευρά του κατηγορούμενου.

Γιώργος Τσιχλάκης - Αδελφός Έφης Τσιχλάκη

Δολοφονία Έφης Τσιχλάκη στην Κρήτη - Το ελαφρυντικό που αναγνώρισε το δικαστήριο στον συζυγοκτόνο

Το δημοσίευμα στο flashnews αναφέρει επίσης ότι η υπεράσπιση του συζυγοκτόνου ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου και μεταγενέστερου του συμβάντος σύννομου βίου.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα να συνυπολογιστεί για τον καθορισμό της ποινής το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης του συμβάντος καλής συμπεριφοράς.

Γυναικοκτονία στην Κρήτη - Η αθώωση του συζύγου της Έφης Τσιχλάκη στο πρώτο δικαστήριο

Υπενθυμίζεται πως η Έφη Τσιχλάκη βρέθηκε νεκρή το 2016 μέσα στο σπίτι της. Στο κεφάλι έφερε τραύμα από σφαίρα. Ο σύζυγος της είχε αθωωθεί στο πρώτο δικαστήριο, καθώς ο θάνατος της γυναίκας του είχε αποδοθεί δικαστικά με οριακή πλειοψηφία σε αυτοκτονία.

Ωστόσο, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό. Το σκεπτικό ήταν ότι υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία εγκλήματος όπως:

  • Η Έφη Τσιχλάκη βρέθηκε κακοποιημένη.
  • Η σφαίρα στο κεφάλι βρισκόταν στην αριστερή πλευρά, ενώ η Έφη Τσιχλάκη ήταν δεξιόχειρας.

Αυτοκτονία ή ανθρωποκτονία ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη ;

Έφη Τσιχλάκη: Τι ισχυρίστηκε ο συζυγοκτόνος - Τι απάντησε ο συνήγορος της οικογένειας

Πριν ανακοινωθεί ότι ο συζυγοκτόνος είναι ένοχος για τη δολοφονία της Έφης Τσιχλάκη στην Κρήτη, ο 49χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος.

Ειδικότερα, ο σύζυγος δήλωσε ότι αγαπούσε τη γυναίκα του, επιμένοντας ότι αυτοκτόνησε. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι αν είχε καταλάβει ότι επρόκειτο να βάλει τέλος στη ζωή της, θα είχε κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει.

Για μια καθαρή υπόθεση γυναικοκτονίας έκανε λόγο στην αγόρευσή της η συνήγορος της οικογένειας. «Είναι ιερό δικαίωμα του κατηγορούμενου να λέει ό,τι θέλει, αλλά και δικό σας ιερό καθήκον να αξιολογείται τους ισχυρισμούς του» ξεκαθάρισε για την πολύκροτη υπόθεση με τον θάνατο της Έφης Τσιχλάκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ