Ελλαδα

Θάνατος Έφης Τσιχλάκη: Απαντήσεις ζητά η οικογένεια της 47χρονης έξι χρόνια μετά

Η Έφη Τσιχλάκη είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της από τον σύζυγό της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 47χρονη Έφη Τσιχλάκη σε φωτογραφία που δημοσιεύεται στον Τύπο της Κρήτης
Η 47χρονη Έφη Τσιχλάκη © neakriti.gr

Θάνατος Έφης Τσιχλάκη: Στο Εφετείο η δίκη - Το χρονικό της υπόθεσης θανάτου της 47χρονης - Τι κατέθεσε ο αδελφός της

Έξι χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η Έφη Τσιχλάκη εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Κολυμπάρι στην Κρήτη με μία σφαίρα στο κεφάλι. Η υπόθεση θανάτου της 47χρονης γυναίκας αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Κρήτης. Πρωτόδικα, ο σύζυγος της Τσιχλάκη είχε αθωωθεί, ωστόσο, η οικογένειά της αναζητά απάντηση στο ερώτημα αν πρόκειται για αυτοκτονία ή γυναικοκτονία. 

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την Πέμπτη και η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα (23/5). 

Θάνατος Έφης Τσιχλάκη: Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 22 Μαρτίου 2016, η 47χρονη Έφη Τσιχλάκη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τον 49χρονο σύζυγό της και όπως διαπιστώθηκε είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Ο ίδιος ενημέρωσε τις αρχές υποστηρίζοντας πως η σύζυγός του αυτοκτόνησε. Την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, μετά την απολογία του στις δικαστικές αρχές, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το Μεικτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τελικά και κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 πείστηκε πως ο γυναίκα αυτοκτόνησε και ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος. Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Εφετών υπέβαλλε έφεση υποστηρίζοντας – μεταξύ άλλων – πως η 47χρονη ήταν αδύνατον να αυτοκτονήσει, καθώς είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από την αριστερή πλευρά ενώ η ίδια ήταν δεξιόχειρας.

Θάνατος Έφης Τσιχλάκη: Τι κατέθεσε ο αδελφός της 47χρονης

Ο αδελφός της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, Γιώργος, κατέθεσε στο δικαστήριο για την υπόθεση θανάτου της αδελφής του και τις σχέσεις που είχε με τον σύζυγό της, ο οποίος πρωτόδικα είχε αθωωθεί, καθώς ο θάνατος της γυναίκας θεωρήθηκε αυτοκτονία.

«Μετά από τόσα χρόνια δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν αυτός ο άνθρωπος καταδικαστεί και αν θα πάει φυλακή. Αυτό που θέλω είναι να υπάρξει δικαιοσύνη γιατί η αδερφή μου δεν αυτοκτόνησε, δεν ήταν μια αδύναμη γυναίκα που θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό της, αλλά κάποιος άλλος προκάλεσε τον θάνατο της», είπε ο κ. Τσιχλάκης.

Γιώργος Τσιχλάκης - Αδελφός Έφης Τσιχλάκη


Στην κατάθεση του ενώπιον του δικαστηρίου ο αδελφός της 47χρονης είπε ότι επικοινωνούσε συχνά με την αδελφή του μέσω skype, πως μαζί με τη γυναίκα του φιλοξενούνταν στο σπίτι της δύο φορές το χρόνο και υποστήριξε ότι η σχέση του ζευγαριού ήταν τυπική. Σημείωσε ότι δεν είχε διαπιστώσει καυγάδες μεταξύ τους, ούτε βίαιη συμπεριφορά από πλευράς του κατηγορουμένου, τόνισε όμως πως η αδελφή του μαράζωνε στο πλευρό του ανθρώπου που κάποτε ερωτεύτηκε, ενώ πρόσθεσε ότι της ασκούσε αφόρητη ψυχολογική πίεση.

«Έβλεπα ότι οι σχέσεις τους ήταν ψυχρές. Μου έλεγε πολλές φορές να είμαι προσεκτικός στον τρόπο που μιλάω στον Κώστα και να μην τον αγχώνω. Ήταν άλλος άνθρωπος όταν τον έβλεπε. Την τελευταία φορά που τη συνάντησα της είπα: γιατί δεν τα παρατάς όλα να έρθεις στη Γερμανία. Εκείνη μου απάντησε «δεν μπορώ, όπου κι αν πάω θα με βρει. Από εκείνη τη στιγμή κατάλαβα» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τσιχλάκης. Ο αδελφός της Έφης Τσιχλάκη κατέθεσε ότι η γυναίκα ήταν πάντα ευδιάθετη και ότι κάθε φορά που τη ρωτούσαν για την προσωπική της ζωή έδειχνε κουμπωμένη.

Η δίκη για τον θάνατο της Έφης Τσιχλάκη σε δεύτερο βαθμό θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ