Ελλαδα

«Οι ζωές μας μετράνε»: Καλλιτέχνες ανέβασαν πανό στην Ακρόπολη για τα Τέμπη

Πρωτοβουλία στο πλαίσιο των δράσεων των σχολών που τελούν υπό κατάληψη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανό στην Ακρόπολη με το μήνυμα «Οι ζωές μας μετράνε» ανήρτησαν καλλιτέχνες τη Δευτέρα 13/3, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
«Οι ζωές μας μετράνε»: Το πανό των καλλιτεχνών στην Ακρόπολη για τα Τέμπη © Twitter @menoume_energoi

Πανό στην Ακρόπολη με το μήνυμα «Οι ζωές μας μετράνε» ανήρτησαν καλλιτέχνες τη Δευτέρα 13/3, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

Καλλιτέχνες και σπουδαστές - σπουδάστριες από τον χώρο της Τέχνης πραγματοποίησαν παρέμβαση σήμερα, αναρτώντας πανό στην Ακρόπολη.

Το πανό έγραφε «Οι ζωές μας μετράνε», με φόντο το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων των καλλιτεχνικών σχολών που τελούν υπό κατάληψη από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο οργανισμός «Μένουμε Ενεργοί – Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη», έκανε μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η Ακρόπολη σήμερα ντύθηκε με ένα μήνυμα αγώνα. «Οι ζωές μας μετράνε» Την πρωτοβουλία πήραν οι αγωνιζόμενοι καλλιτέχνες, σπουδαστές/ριες κι εργαζόμενοι/ες στον χώρο της Τέχνης. Πολλά συγχαρητήρια! Ο αγώνας συνεχίζεται».

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Τα νεότερα για τους τραυματίες

Σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα μετά τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη συνεχίζουν να νοσηλεύονται τραυματισμένοι επιβάτες.

Ο 20χρονος φοιτητής από τον Βόλο, ο μοναδικός που βγήκε ζωντανός από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας, παραμένει στη ΜΕΘ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σοβαρή κρίνεται και η κατάσταση δύο ακόμα τραυματιών, οι οποίοι βρίσκονται σε ΜΕΘ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια φοιτήτρια έχει χάσει το ένα της μάτι, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να διατηρήσουν την όραση στο άλλο.

Αναλαμβάνει την έρευνα για τα Τέμπη ο νέος εφέτης ανακριτής

Ο νέος εφέτης ανακριτής αναλαμβάνει, επίσημα πλέον, την έρευνα για την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη, μετά και τη διαδικασία του ορισμού του από την Ολομέλεια Εφετών που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα.

 Σημειώνεται, ότι το πεδίο της έρευνας αναβαθμίζεται καθημερινά, ξεφεύγει από τους χειρισμούς του σταθμάρχη και μετατοπίζεται και σε άλλα πρόσωπα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, η υπόθεση είναι πολυσύνθετη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης ανακριτής έχει παραλάβει το σύνολο της ογκωδέστατης δικογραφίας, ώστε να τη μελετήσει σε βάθος, καθώς η υπόθεση κρίνεται πολύπλοκη με πολλές παραμέτρους. Στόχος της διαδικασίας είναι οι δικαστικές Αρχές να οδηγηθούν στα αίτια του δυστυχήματος και να καταλογιστούν οι ευθύνες στο σύνολό τους.

Παράλληλα, αναμένεται να περάσουν το γραφείο του ανακριτή, ξανά οι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής, που εις βάρος τους υπάρχουν κατηγορίες για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ώστε ο ανακριτής να λάβει γνώση όλων των πληροφοριών που χρειάζεται και να κατανοήσει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την μοιραία βραδιά.

Υπενθυμίζεται, πως και στους τρεις κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για τα ίδια, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, αδικήματα όπως του 59χρονου σταθμάρχη, που μετά την πολύωρη απολογία του πριν μία εβδομάδα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα, από την εξέλιξη της έρευνας, είναι πιθανό να ασκηθούν διώξεις και σε άλλα πρόσωπα.

Επίσης, ο εφέτης ανακριτής, θα λάβει και τα στοιχεία των δικαστικών πραγματογνωμόνων που ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή. Πρόκειται για εξειδικευμένους επιστήμονες οι οποίοι έχουν συντάξει το πόρισμα των ερευνών τους και περιλαμβάνει κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ