Ελλαδα

Στη Νίσυρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την 75η επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων

H τελετή παράδοσης από τις βρετανικές αρχές έγινε στις 31/3/1947

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Kατερίνα Σακεαλλαροπούλου: Στη Νίσυρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την 75η επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων

Στη Νίσυρο θα μεταβεί σήμερα Κυριακή 12/3 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 75ης επετείου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Τα Δωδεκάνησα ήταν υπό ιταλική κατοχή από το 1912 και με τη συνθήκη των Σεβρών το 1920 θα παραχωρούνταν στην Ελλάδα, με εξαίρεση τη Ρόδο, που θα παρέμενε για ένα διάστημα υπό ιταλική διοίκηση. Η ήττα στην Μικρασιατική εκστρατεία οδήγησε σε αναθεώρηση των ιταλικών στόχων που σε συνδυασμό με την άνοδο του Μουσολίνι στην εξουσία επιχείρησαν να τα εξιταλίσουν.

Οι Δωδεκανήσιοι πέρασαν από συνεχείς διώξεις και πιέσεις αλλά άντεξαν μέχρι μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και με μία διετία εγγλέζικης κυριαρχίας, η τελετή παράδοσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα από τις βρετανικές αρχές έγινε στις 31/3/1947 στη Ρόδο και η επίσημη τελετή της ενσωμάτωσης στις 7/3/1948.

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Ι. Κορωναίος, αναφέρει: «Στη Νίσυρο θα μεταβεί σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 75ης επετείου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ