Ελλαδα

«Μεγάλος λάθος που έμεινε μόνος»: Τι λέει ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου για τον συνάδελφό του στη Λάρισα

Πώς περιγράφει τις στιγμές μετά το δυστύχημα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυστύχημα στα Τέμπη
© MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Τι καταγγέλλει σταθμάρχης του Παλαιοφαρσάλου - Οι αιχμές και οι ευθύνες

Για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος έδειχνε να μην έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής, μίλησε ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου, που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έσπευσε στο σταθμαρχείο της Λάρισας μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζήνδρος ανέφερε ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας «τα είχε χαμένα και δεν μπορούσε να λειτουργήσει». Τόνισε ότι ο ίδιος ανακάλυψε τι είχε συμβεί και εκείνος ήταν που ειδοποίησε τον έμπειρο σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος είχε αποχωρήσει πριν τη σύγκρουση.

Μεταξύ άλλων, ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων άφησε αιχμές κατά του επιθεωρητή, λέγοντας ότι τοποθέτησε στο πόστο της Λάρισας έναν νέο σταθμάρχη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζήνδρος έδωσε τηλεφωνικά συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια, η οποία ζήτησε να μάθε περισσότερα για την ευθύνη των μηχανοδηγών.

Ερ.: Εσείς μπήκατε πρώτος στο σταθμαρχείο της Λάρισας μετά τη σύγκρουση. Τι είδατε και τι έφταιξε; Μόνο η απειρία του σταθμάρχη;

Ζήνδρος: Επιπόλαιος ήταν. Άπειρος ήταν. Σαν άνθρωπος ήταν καλός. Και όρεξη είχε στη δουλειά, δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις ότι ήταν πέρα βρέχει. Ένα μήνα σταθμάρχης είχε. Έχει καμία σχέση με μένα που είμαι 30 χρόνια; Μεγάλο λάθος που τον άφησε και ο άλλος. Και ο επιθεωρητής άφησε μόνο τον Σ. να δουλέψει στη νυχτερινή βάρδια, νέος εδώ […].

Ερ.: Προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε και με τον σταθμάρχη, τον εμπειρότερο της βάρδιας που έφυγε νωρίτερα; Τι σας είπε;

Ζήνδρος: Εγώ τον πήρα μετά, στις 22:45. Τα κατέθεσα στην ανακρίτρια αυτά. Μου είπε «πόσο να καθίσω αυτόν να φυλάω;» Είχε δίκαιο το παιδί. Να καθίσει για να βάλει μέσα τον προαστιακό; Άμα δεν μπορεί να βάλει έναν προαστιακό μέσα…. Ο Π. πέρασε 30 τρένα […] Ο Π. του πέρασε 30 τρένα. Άφησε ένα τρένο στον Σ.. Ένα τρένο τον προαστιακό, το Intercity δεν το κάλυπτε ο Π. Το Intercity το κάλυπτε ο Σ., ήταν 23:05 εδώ.

Δεν τον άφησε με 15 τρένα. Εγώ στο Παλαιοφάρσαλο, 22:00 με 23:00, είχα πέντε τρένα. Μέσα στον σταθμό μου. Αλλά δεν σηκώθηκα να φύγω να αφήσω τον πιτσιρικά εκεί να τον κάψω […] Δύο τρένα είχε. Ένα του προαστιακού και μετά ερχόταν αυτό το 62. Ποιο φόρτο. Δυο τρένα […].

Ερ.: Πώς έπρεπε να έχει αντιδράσει ο μηχανοδηγός;

Ζήνδρος: Τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει ο μηχανοδηγός. Ο μηχανοδηγός εγώ το μόνο που ξέρω, μπορούσε να σταματήσει το τρένο πάνω στα κλειδιά ακριβώς, ούτε καν να περάσει απέναντι. Μπορούσε να κάνει εκφώνηση ότι φεύγει αντίθετα. Δεν έκανε… Έπρεπε να σταματήσει πάνω στη διαγώνιο όχι να περάσει απέναντι. Αυστηρώς να σταματήσει στη διαγώνιο, αυστηρώς […] Δεν κατάλαβε ότι πήγε απέναντι;.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr21ik9rz1mh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ