Ελλαδα

«Έχουμε το εισιτήριο στο χέρι αντί να έχουμε το παιδί μας»: Συγκινεί ο πατέρας θύματος

Θρήνος και πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συντρίμμια από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων με 57 νεκρούς στα Τέμπη: Ο πατέρας θύματος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και την απώλεια του γιου του

Συγκινεί ο πατέρας του 52χρονου Βασίλη Κωττά, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο γιος του είχε μεταβεί για τριήμερο στην Αθήνα και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με το μοιραίο δρομολόγιο του Intercity 62. Την ώρα της μετωπικής σύγκρουση των δύο τρένων, ο 52χρονος -αν και η θέση του ήταν στο βαγόνι 3- είχε μεταβεί στο κυλικείο της αμαξοστοιχίας. 

«Όταν ταξίδευε μιλήσαμε πολλές φορές και στις 23:00 που βρισκόταν στη Λάρισα περίπου επικοινωνήσαμε. Ρωτώντας τον γιατί δεν έχει φτάσει, μας είπε ότι "επειδή έχω καθυστέρηση, μαμά, μπαμπά, κοιμηθείτε. Μόνο δέστε τα σκυλιά για να μπω στον αυλόγυρο". Μετά από 10 λεπτά συνέβη το δυστύχημα και τα μεσάνυχτα που το μάθαμε χάσαμε τη ζωή μας κυριολεκτικά», είπε ο κ. Ανδρέας Κωττάς. Η ταυτοποίηση της σορού του έγινε με τη μέθοδο του DNA. 

«Δυστυχώς, χάσαμε το παιδί μας. Τα είχε όλα, τη δουλειά του, τα νιάτα του και μας τον πήρε ο χάρος εξαιτίας των πολιτικών, που από πάνω μέχρι κάτω είναι σαπίλα. Δεν είναι μόνο ο σταθμάρχης που διορίστηκε εκεί μέσα σε 10 – 20 ημέρες, γιατί είχε άνθρωπο με ρουσφέτι. Είναι και οι άλλοι που τον κάλυψαν, τον προστάτεψαν, πολιτικοί και μη», πρόσθεσε ο πατέρας του 52χρονου θύματος και συνέχισε: «Παιδιά άψυχα, νεκρά. Η αγωνία μας επί τρεις ημέρες για το παιδί… Μας έμεινε το εισιτήριο στο χέρι. Αντί να έχουμε το παιδί μας, έχουμε το εισιτήριο στο χέρι. Καταλαβαίνετε το δράμα των γονιών;»

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqz070yn53c9)

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ