Ελλαδα

Χωρίς τρένα και Προαστιακό μέχρι την Παρασκευή - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Την Πέμπτη η συνάντηση σιδηροδρομικών με Γεραπετρίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συρμός του Προαστιακού περνά μέσα από συνοικία στην Αθήνα
Συρμός του Προαστιακού περνά μέσα από συνοικία στην Αθήνα © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων - Νέες κινητοποιήσεις σε τρένα και Προαστιακό μέχρι την Παρασκευή - Αύριο η συνάντηση σιδηροδρομικών με τον Γιώργο Γεραπετρίτη

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ - ΜΣΤ) μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη (8/3), ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη και την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων.

Κανένα δρομολόγιo τόσο στα τρένα όσο και στον Προαστιακό δεν εκτελείται. «Η απαίτησή μας γνωστή. Ασφαλής, Ποιοτικός, Δημόσιος Σιδηρόδρομος» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Και προσθέτουν: «Συνεχίζουμε. Είμαστε όλοι μαζί. Την Παρασκευή 10/3/2023 στην προγραμματισμένη μας συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου.

»Μετά τη λήξη της θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας, γιατί ο αγώνας μας για την απόδοση ευθυνών και ασφάλεια των μεταφορών δεν τελειώνει εδώ.

»Το οφείλουμε σε όλους τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα, ως ελάχιστο φόρο τιμή».

Παράλληλα, γνωστοποιούν ότι στην αυριανή συνάντηση με τον νέο υπουργό Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεραπετρίτης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου και την ασφάλεια του δικτύου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ