Ελλαδα

«Τον είδα στo γραφείο μου και κούτσαινε»: Τι λέει ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική στον επόπτη

Οι απαντήσεις που έδωσε ο γιατρός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων στο τρένο στα Τέμπη συλλέγονται μετά το δυστύχημα
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια στον επόπτη του ΟΣΕ

«Είδα τον επόπτη του ΟΣΕ στο γραφείο μου και κούτσαινε», υποστήριξε ο Νίκος Χαυτούρας, ο γιατρός που τέθηκε σε αργία επειδή έδωσε αναρρωτική άδεια ενός μήνα στον επόπτη λίγες μόλις ώρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

«Δόθηκε μία άδεια. Εγώ τον γνώριζα, αλλά δεν ήταν φίλος, ήταν γνωστός. Δεν γνώριζα τη θέση του στον ΟΣΕ, νόμιζα ότι ήταν συνδικαλιστικά σε κορυφαία όργανα», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (8.3) στο Mega και πρόσθεσε: «Πολλοί ασθενείς στην αγωνία τους για οτιδήποτε, ένα γνωστό εάν έχουν έρχονται στο νοσοκομείο. Με πήρε τηλέφωνο και με βρήκε πάνω στην κλινική. Εγώ δεν είχα εξωτερικά ιατρεία. Χθες κάποιοι για τους δικούς τους λόγους έγραψαν – και δυστυχώς δεν έλεγαν την αλήθεια – ότι εγώ έδωσα το παραπεμπτικό ή ότι εγώ έγραψα την άδεια, μόλις τον είδα ότι χώλαινε και είχε θέμα με τη μέση του, μπορεί να το έκανε και υπερβολικά αυτός εκείνη τη στιγμή. Δεν γνώριζα ότι είχε επιτελική θέση στη Λάρισα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαυτούρας είπε ότι είδε πολύ σύντομα τον επόπτη στο γραφείο του, ο οποίος κούτσαινε, και του είπε ότι υπέφερε από τη μέση του. Στη συνέχεια ο γιατρός τον έστειλε στα εξωτερικά ιατρεία. «Κλινικά αυτό είδα. Δεν ήμουν σε χώρο εξέτασης, δεν μπορώ να απαγορεύσω να εισέρχεται κανείς μέσα στο νοσοκομείο. Τον έστειλα στα εξωτερικά ιατρεία κι έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία», είπε ο Νίκος Χαυτούρος. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr0ro0pric09)

Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Χαυτούρας μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική στον επόπτη του ΟΣΕ

Ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για την άδεια που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή που εμπλέκεται στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.

Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.
Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ