Ελλαδα

Ιατροδικαστής Λεονταρή για Τέμπη: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα η σορός ενός άνδρα»

Την Τετάρτη η επανεξέταση δύο σορών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύνθημα για τους νεκρούς από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Σύνθημα για τους νεκρούς από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη © EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων - Μία μόνο σορός άνδρα δεν έχει ταυτοποιηθεί - Επανεξετάζονται μέσω DNA δύο σοροί την Τετάρτη κατόπιν αιτήματος των οικογενειών

Στο νεκροτομείο της Λάρισας όλες οι σοροί που μεταφέρθηκαν μετά τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη έχουν ταυτοποιηθεί, εκτός όμως από μία. Αυτό δήλωσε η προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

«Έχουν ταυτοποιηθεί όλες οι σοροί και όλα τα τμήματα, εκτός από έναν άνδρα αλλοδαπό» ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο larissanet.

Η κα Λεοντάρη τοποθετήθηκε και για την καταγγελία οικογένειας, η οποία αναζητά χωρίς αποτέλεσμα την αγνοούμενη κόρη της και έχει δώσει DNA.

«Δεν έχουμε μέχρι στιγμής μια σορό που να αντιστοιχεί στο DNA της οικογένειας» ξεκαθάρισε, προσθέτοντας: «Αν ήταν στο κέντρο της πολύ μεγάλης φωτιάς, σαφώς θα μπορούσε και να μην βρεθεί».

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι τον πρώτο λόγο στην ταυτοποίηση των σορών έχει το ειδικό κλιμάκιο που ήρθε από την Αθήνα με ειδίκευση στον χειρισμό απωλειών θυμάτων σε μαζικές καταστροφές. «Τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον είχε το κλιμάκιο» σημείωσε.

Επανεξετάζονται την Τετάρτη δύο σοροί από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Σημειώνεται ότι αύριο, Τετάρτη (8/3) αναμένεται να γίνει η επανεξέταση δύο σορών, μετά από αιτήματα των οικογενειών τους.

Η επανεξέταση θα γίνει, παρουσία τεχνικού συμβούλου που έχουν ορίσει οι ίδιες οι οικογένειες.

Για το θέμα αυτό η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη δήλωσε: «Η ταυτοποίηση του DNA δεν αφήνει περιθώρια λάθους».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ