Ελλαδα

«Αποσωληνώθηκε και μας χαμογέλασε»: Βελτιώνεται η υγεία πολυτραυματία της τραγωδίας στα Τέμπη

Το «ευχαριστώ» του πατέρα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η αποσωλήνωση 20χρονου πολυτραυματία και η δήλωση του πατέρα του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

«Το παιδί αποσωληνώθηκε και μας χαμογέλασε», δήλωσε ο πατέρας 20χρονου που επέζησε από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο νεαρός επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας είχε κλείσει θέση στο 5ο βαγόνι, ωστόσο, τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων είχε μεταβεί στο κυλικείο για να πάρει κάτι. Κατάφερε να βγει μαζί με άλλους επιβάτες από ένα σπασμένο τζάμι. Ο Νίκος Στρατέλος, πατέρας του 20χρονου, ευχαρίστησε τους γιατρούς τόσο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όσο και αυτούς του Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη και συγκίνησε, τονίζοντας: «Εμένα το παιδί μου σώθηκε αλλά δεν μπορώ να το χαρώ, γιατί άλλοι γονείς δεν μπόρεσαν να νοιώσουν το ίδιο».

Ο πατέρας του νεαρού έκανε και μία παράκληση να μην παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην τραγωδία αυτή. «Μία παράκληση, σεβασμός στους ανθρώπους, να θάψουν τα παιδιά τους και να φύγουν όσοι είναι στο νοσοκομείο για τα σπίτια τους. Οπως είπε ο πατέρας του 20χρονου, ο γιος του ο Στέλιος ήταν στο 5ο βαγόνι, πήγε στο πρώτο για να πάρει κάτι και τη στιγμή της σύγκρουσης βγήκε μαζί με άλλα παιδιά από ένα σπασμένο τζάμι». Όπως έμαθε από την κοπέλα του νεαρού, το παιδί πήρε οξυγόνο στο ΕΚΑΒ έφτασε έγκαιρα στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqzwotlwjigh)

Τέμπη: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο μοναδικός επιζών του 1ου βαγονιού

Ο μοναδικός επιζών του 1ου βαγονιού παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ μία εβδομάδα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο 20χρονος Γεράσιμος βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείο Λάρισας από το βράδυ της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Οι γονείς του νεαρού μίλησαν στο MEGA και ευχαρίστησαν όσους προσεύχονται για τον γιο τους και όσους στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης. Οι ίδιοι χαρακτήρισαν τους γιατρούς «αγγέλους», λέγοντας πως η κατάσταση του παιδιού τους είναι στα χέρια της Παναγίας. Επίσης, αποκάλυψαν πως τα πράγματα του 20χρονου βρέθηκαν άθικτα από το πρώτο βαγόνι, ακόμα και το λάπτοπ του, το οποίο είχε μία μικρή ρωγμή.

Ο 20χρονος τη στιγμή της σύγκρουσης εκσφενδονίστηκε από το βαγόνι σε χωράφια και φέρει πολλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqzvr3ukk5dt)

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ