Ελλαδα

Με υπογραφή Χαυτούρα η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή

Δείτε τι γράφει στη διάγνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: Με υπογραφή Χαυτούρα η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή Λάρισας
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/MOTIONTEAM/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Με υπογραφή Χαυτούρα η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή Λάρισας

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε χθες (6/3) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για το Νοσοκομείο Βόλου και την αναρρωτική άδεια που έλαβε ο επιθεωρητής Λάρισας, το παραπεμπτικό φέρει την υπογραφή του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείο, Νίκου Χαυτούρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Taxydromos.gr ο κ. Χαυτούρας υπέγραψε την αναρρωτική άδεια που έλαβε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, αμέσως μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ ο ίδιος είχε ισχυριστεί αρχικά ότι δεν είχε καμία ανάμειξη, αλλά τελικά ετέθη σε αναστολή καθηκόντων και ξηλώθηκε από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, στο οποίο τον είχε τοποθετήσει πρόσφατα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, από την ΕΔΕ προέκυψε ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια, ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ, αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιθεωρητής, κατ' εντολή του διευθυντή, πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Το πόρισμα της ΕΔΕ αποφάσισε την αναστολή καθηκόντων και των δύο εμπλεκόμενων γιατρών στην υπόθεση της υπογραφής αναρρωτικής άδειας του επιθεωρητή του ΟΣΕ και την παραπομπή τους στο πειθαρχικό συμβούλιο. Η αναστολή των καθηκόντων τους θα έχει ισχύ για έναν μήνα.

Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας

Σημειώνεται ότι μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται εκτός των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία. Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει: «Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδέναν τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα».

Σύμφωνα με το έγγραφο της αναρρωτικής, που δημοσίευσε το taxydromos.gr, ο επιθεωρητής προσήλθε στο γραφείο του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Ν. Χαυτούρα και του ανέφερε αδυναμία βαδίσματος. Επίσης, ζήτησε από συνάδελφό του ιατρό να του συνταγογραφήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, καθώς ο ίδιος δήλωνε αδυναμία συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με το έγγραφο της αναρρωτικής, ο επιθεωρητής προσήλθε με πόνους στη μέση, ενώ είχε ιστορικό βαριάς κάκωσης με τραυματισμό κάτω άκρων.

Με υπογραφή Χαυτούρα η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή
Με υπογραφή Χαυτούρα η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή
Με υπογραφή Χαυτούρα η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ