Ελλαδα

Οδύνη στην κηδεία της 34χρονης Αθηνάς που σκοτώθηκε στην τραγωδία των Τεμπών

Ο σύζυγος της νοσηλεύεται στη Λάρισα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κηδεία θύματος του δυστυχήματος στα Τέμπη
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 34χρονης μητέρας - Ο σύζυγος της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Στην Κατερίνη έγινε η πρώτη κηδεία θύματος που έχασε τη ζωή της στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας για να αποχαιρετήσει τη νεαρή μητέρα.

Την ίδια ώρα ο σύζυγός της - επιβάτης και ο ίδιος της μοιραίας αμαξοστοιχίας - νοσηλεύεται τραυματισμένος. Η γυναίκα αφήνει πίσω της ένα αγοράκι μόλις δύο ετών.

Κηδεία θύματος του δυστυχήματος στα Τέμπη
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Κηδεία θύματος του δυστυχήματος στα Τέμπη
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Κηδεία θύματος του δυστυχήματος στα Τέμπη
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Κηδεία θύματος του δυστυχήματος στα Τέμπη
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Κηδεία θύματος του δυστυχήματος στα Τέμπη
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στις τέσσερις το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης στην Κατερίνη. Συντετριμμένοι, οι συγγενείς, μαζί με δεκάδες φίλους, πρώην συμμαθητές,γείτονες, γνωστοί και συμπολίτες, έσπευσαν να της πουν το τελευταίο «αντίο».

Τραγικές φιγούρες, οι στενοί συγγενείς της, η μητέρα, ο πατέρας, η αδελφή και ο αδελφός της, ο παππούς και η γιαγιά της. Δακρυσμένα και σκυθρωπά τα πρόσωπα, όσων γνώριζαν την ίδια και το σύζυγό της, με τον οποίο συνταξίδευε στη μοιραία αμαξοστοιχία και νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Το ζευγάρι βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι και, σύμφωνα με μαρτυρίες, η Αθηνά άφησε τη θέση της για να πάρει καφέ από το κυλικείο, στο δεύτερο βαγόνι του τρένου, που τυλίχθηκε στις φλόγες και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Παρόντες στην κηδεία αθλητές και μέλη του αθλητικού συλλόγου «Πιερικός», με τα χρώματα του οποίου αγωνίζεται, ως ποδοσφαιριστής, ο μικρός αδελφός της. Στο προαύλιο του ναού, όσοι τη γνώριζαν, συζητούσαν χαμηλόφωνα για τον τρόπο που έφυγε για πάντα από τη ζωή μια τόσο νέα γυναίκα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, δύο ετών και πολύ αγαπητή στην κοινωνία της Κατερίνης.

Μέσα κι έξω από τον ιερό ναό πόνος ψυχής κι απέραντη η θλίψη, αποτυπωμένη και στα στεφάνια στο προαύλιο με την τελευταία αφιέρωση «στο λατρεμένο κοριτσάκι μας», από τους γονείς, τους συγγενείς, τους οικογενειακούς φίλους, τους γνωστούς που την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία.

Έχουν ταυτοποιηθεί 52 σοροί από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται εντατικά από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β' Κωνσταντία Δημογλίδου, μέχρι στιγμής από τα δείγματα DNA που έχει λάβει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας έχουν ταυτοποιηθεί 52 νεκροί σε σύνολο 57.

Όπως γνωστοποίησε η κα Δημογλίδου, έχουν ενημερωθεί ήδη 14 οικογένειες θυμάτων από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους της αστυνομίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqwtdm0yhoh5)

Παράλληλα διευκρίνισε πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα η συνολική ταυτοποίηση κάθε σορού μέσω της εξέτασης όλων των δειγμάτων που έχουν ληφθεί και στην συνέχεια να αποδοθεί στους συγγενείς, καθώς κάποιοι σοροί βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

Επίσης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών έχουν συγκεντρωθεί προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, τα οποία περισυνελέγησαν τις προηγούμενες μέρες από την ΕΛΑΣ από τον τόπο του δυστυχήματος. Για την παραλαβή τους οι επιβάτες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να επισκέπτονται το ΑΤ Τεμπών και να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2495093510 και 2495093514.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ