Ελλαδα

Νέα μακάβρια ευρήματα στα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη

Απανθρακωμένες σοροί και ανθρώπινα μέλη

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνες στα συντρίμμια μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η ανεύρεση σορών και οι δύσκολες συνθήκες στην επιχείρηση των αρχών

Μακάβριες εικόνες αντικρίζουν εδώ και μια ώρα διασώστες και πυροσβέστες στα Τέμπη. Μαζεμένες σορούς κάτω από τα συντρίμμια ενός βαγονιού εντόπισαν και επιχειρούν αυτή την ώρα να ανασύρουν τα στελέχη της πυροσβεστικής.

Πρόκειται για τουλάχιστον έξι άτομα και αρκετά ανθρώπινα μέλη καταπλακωμένα από λίγους τόνους σιδήρου και μετάλλων. Οι εικόνες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τραγικές. Ακόμη και οι έμπειροι διασώστες έχουν λυγίσει, στη θέα των άψυχων κορμιών νεαρών παιδιών και τα διασκορπισμένα ανθρώπινα μέλη.

Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές αφού ψιχαλίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες, δημιουργώντας δυσκολίες, κυρίως στη λειτουργία των τριών γερανών που βρίσκονται στο σημείο των ερευνών. Τα βαριά οχήματα βουλιάζουν στο νωτισμένο χώμα, δημιουργώντας θέματα ασφάλειας ως προς τη σταθερότητα τους, αφού σηκώνουν με ειδικές αλυσίδες τμήματα βαγονιών, βάρους αρκετών τόνων.

Στους 46 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Στους 46 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Στο βαγόνι του εστιατορίου εντοπίστηκαν σήμερα (2.3) επτά απανθρακωμένοι σοροί.

Όπως σημείωσε στη νέα ενημέρωση ο κ. Βαθρακογιάννης, η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος συνεχίζεται και σήμερα. Οι ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο βαγόνι-εστιατόριο, το οποίο, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, είχε καταπλακωθεί από το πρώτο βαγόνι της δεύτερης θέσης.

Γίνεται, απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα «Γ» βαγονιού - εστιατορίου. Από το συγκεκριμένο βαγόνι, έχουν ανασυρθεί σήμερα το πρωί, συνολικά, 7 απανθρακωμένες σοροί. Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους. Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού. Για τα υπόλοιπα, θα χρειαστεί να συνεχιστεί η επιχείρηση μέχρι και την αυριανή. Οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις είναι δύσκολες, ενώ κατά διαστήματα βρέχει.

Έχουν διατεθεί δωμάτια σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Λάρισας, για τους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών, όπως έχει ανακοινωθεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqvs0cbwyxg1)

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.