Ελλαδα

Στους 46 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Ο νέος απολογισμός για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σορός σκεπάζεται με πανί από διασώστες στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο νέος απολογισμός για τους νεκρούς και η εύρεση απανθρακωμένων σορών

Στους 46 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Στο βαγόνι του εστιατορίου εντοπίστηκαν σήμερα (2.3) επτά απανθρακωμένοι σοροί

Όπως σημείωσε στη νέα ενημέρωση ο κ. Βαθρακογιάννης, η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος συνεχίζεται και σήμερα. Οι ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο βαγόνι-εστιατόριο, το οποίο, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, είχε καταπλακωθεί από το πρώτο βαγόνι της δεύτερης θέσης.

Γίνεται, απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα «Γ» βαγονιού - εστιατορίου. Από το συγκεκριμένο βαγόνι, έχουν ανασυρθεί σήμερα το πρωί, συνολικά, 7 απανθρακωμένες σοροί.

Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους. Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού. Για τα υπόλοιπα, θα χρειαστεί να συνεχιστεί η επιχείρηση μέχρι και την αυριανή. Οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις είναι δύσκολες, ενώ κατά διαστήματα βρέχει.

Έχουν διατεθεί δωμάτια σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Λάρισας, για τους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών, όπως έχει ανακοινωθεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqvs0cbwyxg1)

Αρτοποιός: Τι προκάλεσε το μεγάλο πυροθερμικό φορτίο στο βαγόνι - εστιατόριο

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, έκανε λόγο για μια «δύσκολη επιχείρηση». «Βρισκόμαστε στα όρια του βαγονιού-εστιατορίου, το δεύτερο κατά σειρά βαγόνι, με το βαγόνι της δεύτερης θέσης. Μέχρι στιγμής βλέπουμε από το πεδίο ότι εκεί υπάρχουν άτομα», είπε και σημείωσε ότι απομάκρυναν δύο σορούς, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε σάκους. «Δυστυχώς, τα άτομα αυτά είναι σε πολύ κακή κατάσταση, λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης που έχει συμβεί. Αυτή τη στιγμή έχουμε τοποθετήσει δύο σορούς σε σάκους», ανέφερε. «Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι, ουσιαστικά λόγω του φορτίου της σύγκρουσης που υπέστησαν, είναι σε άσχημη κατάσταση».

«Για κάποιον λόγο εμφανίστηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο σε αυτόν τον χώρο, ίσως να είναι οι ηλεκτρικές συσκευές, ίσως να είναι κάποια άλλη συσκευή», ανέφερε επίσης. Επιπλέον, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι η επιχείρηση θα έχει συνέχεια. «Θα πρέπει να πάμε εξονυχιστικά και πόντο-πόντο για να φτάσουμε να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους».

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ