Ελλαδα

Αναβλήθηκαν οι εργασίες της Βουλής μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Δεν θα πραγματοποιηθούν ο κοινοβουλευτικός έλεγχος (συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων) και σειρά συνεδριάσεων κοινοβουλευτικών επιτροπών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναβλήθηκαν οι εργασίες της Βουλής μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη- Αναβλήθηκαν οι εργασίες της Βουλής - Δεν θα πραγματοποιηθούν ο κοινοβουλευτικός έλεγχος (συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων) και σειρά συνεδριάσεων κοινοβουλευτικών επιτροπών

Αναβλήθηκαν, λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, οι σημερινές συνεδριάσεις της Βουλής.

Συγκεκριμένα αναβλήθηκε ο κοινοβουλευτικός έλεγχος (συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων) και σειρά συνεδριάσεων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας για τον σχολικό εκφοβισμό και του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.

Οικονόμου: Ξεκίνησε έρευνα για το πώς κινούνταν επί τόσα χιλιόμετρα δύο τρένα στην ίδια γραμμή

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται δύο τρένα στην αντίθετη κατεύθυνση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων.

«Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι η περίθαλψη των τραυματιών, ο εντοπισμός και η αναζήτηση των αγνοουμένων μέσα στα συντρίμμια και η ψυχολογική στήριξη των συγγενών των θυμάτων με ψυχολόγους που μεταβαίνουν στη Λάρισα», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου εκφράζοντας την βαθύτατη οδύνη της κυβέρνησης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας βρίσκεται στους συγγενείς των θυμάτων, των αγνοουμένων και των τραυματιών», είπε.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και πάνω από 500 στελέχη επιχειρούν ανά τομέα ευθύνης τους στο πεδίο. «Εκεί βρίσκονται και οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Μεταφορών. Ενώ από τη πρώτη στιγμή αρμόδιοι υπουργοί βρέθηκαν στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας. Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνει ο πρωθυπουργός», ανέφερε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cquvpwszf0ox)

Τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της σιδηροδρομική τραγωδίας

Σημειώνεται ότι με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύσσεται τριήμερο πένθος για τα θύματα της σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ