Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: Την Παρασκευή θα δοθούν οι απαντήσεις για τον χρόνο των εκλογών

Οι κρίσιμες ημερομηνίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Οικονόμου: Την Παρασκευή θα δοθούν απαντήσεις για τον χρόνο των εκλογών

Στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τις απαντήσεις στα ερωτήματα για το αν το επερχόμενο υπουργικό συμβούλιο θα είναι το τελευταίο πριν την προκήρυξη των εκλογών, για το πόσες ενημερώσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει ο ίδιος και για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού. 

«Στο υπουργικό της Παρασκευής θα πάρετε τις απαντήσεις σας για όλα αυτά τα ερωτήματα» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτημα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την ανακοίνωση των αποφάσεων σχετικά με τις εκλογές στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκίνησε την ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες με σφοδρότατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Πολάκη. «Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και το φασιστικό ξέσπασμα του Παύλου Πολάκη αναδεικνύουν αντιδημοκρατικά και αντιθεσμικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολακισμός και η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Mε φόντο παραπάνω για τις 9 Απριλίου φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» οι εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο οι κάλπες θα στηθούν σε 41 ημέρες από σήμερα.

Εκλογές στις 9 Απριλίου σημαίνει πως προκήρυξή τους και η διάλυση της Βουλής θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Οι εκλογές στις 9 Απριλίου, δηλαδή Κυριακή των Βαΐων θα γίνουν με απλή αναλογική. Εφόσον δεν προκύψει κυβέρνηση, τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνουν οι διερευνητικές επαφές για συγκρότησή της και εφόσον ούτε και τότε υπάρξουν εξελίξεις, τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να συγκροτηθεί η Βουλή για να εκλεγεί το προεδρείο και να προκηρύξει εκ νέου εκλογές.

Έτσι εάν όλα πάνε βάση χρονοδιαγράμματος οι δεύτερες κάλπες με την ενισχυμένη πλειοψηφία αναμένεται να στηθούν στις 14 ή 21 Μαΐου.

Εφόσον χρειαστούν δεύτερες εκλογές θα υπάρξει στο ενδιάμεσο υπηρεσιακή κυβέρνηση με πιθανούς πρωθυπουργούς όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ