Ελλαδα

Απομακρύνονται οι 35 ηλικιωμένοι από το γηροκομείο στον Κορυδαλλό

Πόρισμα - φωτιά για τις συνθήκες στη δομή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απομάκρυνση ηλικιωμένων από το γηροκομείο στον Κορυδαλλό
© Glomex

Γηροκομείο Κορυδαλλός: Η απομάκρυνση των ηλικιωμένων, η σφράγιση του χώρου και το πόρισμα από τον Συνήγορο του Πολίτη

Απομακρύνονται από το γηροκομείο στον Κορυδαλλό οι 35 ηλικιωμένοι, μετά την εισαγγελική εντολή για εκκένωση και σφράγιση της δομής, στην οποία φιλοξενούνταν υπό άθλιες συνθήκες.

Οι ηλικιωμένοι αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλες δομές. Από το πρωί της Παρασκευής (17.2) βρίσκονται έξω από τη δομή συγγενείς των ηλικιωμένων, προκειμένου να τους παραλάβουν, ενώ έχουν μισθωθεί ασθενοφόρα για τη μεταφορά τους. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqkninrzlm3l)

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στο γηροκομείο του Κορυδαλλού

Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στο γηροκομείο του Κορυδαλλού. Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη είναι καταπέλτης. Όπως αποκαλύπτεται, η ατμόσφαιρα στον χώρο ήταν αποπνικτική, μύριζε ούρα και στα κρεβάτια τα στρώματα ήταν πολύ λεπτά και με βρώμικα κλινοσκεπάσματα, ενώ οι τρόφιμοι ήταν καταβεβλημένοι, αδύναμοι. Κάποιοι είχαν δερματικές αλλοιώσεις και άλλοι φαίνονταν να πονούν και φώναζαν ζητώντας βοήθεια, ωστόσο δεν υπήρχε αρχείο εξετάσεων για κανέναν.

Τον περασμένο Νοέμβριο κλιμάκιο από τον Συνήγορο του Πολίτη έκανε αυτοψία στο γηροκομείο, μετά από συνεχείς καταγγελίες, αλλά και ελέγχους που είχαν προηγηθεί από την περιφέρεια. Οι τρόφιμοι σύμφωνα με όσα είδαν, ήταν ατημέλητοι και απεριποίητοι, φορούσαν βρώμικα ρούχα τα οποία δεν ήταν δικά τους, ήταν ακίνητοι και δεν μιλούσαν, ενώ υπήρχαν και τρόφιμοι που φαίνονταν να αγνοούνται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρά τα όσα είδαν οι ελεγκτές, το γηροκομείο συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqkjtwrvef01)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ