Ελλαδα

Σε δίκη 10 κατηγορούμενοι για τον βιασμό του 17χρονου Φίλιππου στα Πετράλωνα

Τι αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκιά παιδιού
Βοιωτία: Συνελήφθη 25χρονος για πορνογραφία ανηλίκων © Unsplash

Βιασμός 17χρονου Φίλιππου στα Πετράλωνα: Το βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 10 κατηγορούμενοι

Σε δίκη παραπέμπονται 10 κατηγορούμενοι για την υπόθεση βιασμού του 17χρονου Φίλιππου και της μεγαλύτερης αδελφής του στα Πετράλωνα.

Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπονται σε δίκη συνολικά 10 άτομα για την υπόθεση βιασμού στα Πετράλωνα. Πρόκειται για τον πατέρα των παιδιών, τη σύντροφό του την περίοδο των βιασμών και κακοποιητικών συμπεριφορών που έχουν καταγγελθεί, τον θείο και τους επτά φίλους του πατέρα που είχαν καταγγέλλει τα παιδιά για συμμετοχή τους στους βιασμούς. 

Πετράλωνα: «Ήταν η ζωή τους να με βιάζουν» - Η εξομολόγηση 17χρονου για τις κακοποιήσεις

Ο 17χρονος Φίλιππος και η -κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερη- αδελφή του, Αναστασία, κατήγγειλαν τον πατέρα τους για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που υπέστησαν σε τρυφερή ηλικία στο σπίτι τους στα Πετράλωνα, τη στιγμή που η μητέρα τους σιωπούσε. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες και οι λεπτομέρειες που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας σόκαραν. Τα δύο αδέλφια περιέγραψαν όλα όσα βίωσαν στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Όλα ξεκίνησαν από όταν ήμουν τέλη πρώτης προς δευτέρας δημοτικού, έξι προς επτά ετών. Έχω και από πριν μνήμες με άρρωστες τιμωρίες από αυτό που θέλει να αποκαλείται μητέρα. Όχι μόνο δεν μας έκανε αγκαλιά αλλά με τη συμπεριφορά της μας ώθησε να θεωρούμε στοργή και αγάπη αυτά που μας έκανε ο πατέρας», εξομολογήθηκε το 17χρονο σήμερα αγόρι, το οποίο περιέγραψε ότι η μητέρα του για «να με τιμωρήσει με κλείδωνε στη βεράντα στο κρύο, μου έβαζε ταινία στο στόμα για να μην μιλάω, ξυλοδαρμούς αμέτρητους».

Σύμφωνα με τον 17χρονο ο πατέρας του «καλούσε άτομα στο σπίτι και με βίαζαν ομαδικώς. Συνεργάτες, φίλοι, άτομα ευρύτερου του περιβάλλοντος και άτομα που γνώριζε η μητέρα μου που μετά έκανε ότι δεν τους γνώριζε. Οι περισσότεροι ήταν άνδρες αλλά ήταν και γυναίκες ανάμεσά τους. Τα περισσότερα άτομα ήταν συνεργάτες του οπότε τους συναντούσα και εκτός σπιτιού αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έλεγα ότι ήταν κακοί αλλά τους έλεγα φίλους μου. Μου το πάσαρε ότι έτσι γινόταν σε κάθε οικογένεια. Όλα αυτά ήταν η ζωή τους, το χαιρόντουσαν, έβγαζαν και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο πατέρας μου έδειχνε φωτογραφίες του ίδιου με άλλα παιδιά και βίντεο που σε κάποια ήταν κι αυτός».

Ο 17χρονος αποκάλυψε, επίσης, ότι «στην αρχή υπήρχαν αγγίγματα και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα υπήρχαν και οι πρώτοι βιασμοί. Σε όλο το σπίτι όχι μόνο στο μπάνιο». Όλα ξεκίνησαν με δωροδοκίες, «στις πολύ αρχές μου έδινε 5 ευρώ για να με βιάζει», και μετά ακολούθησαν απειλές. «Είχαμε συνηθίσει, ήταν φυσιολογικό να τριγυρνάει με τα εσώρουχα, να μας φιλάει στο στόμα, να μας χαϊδολογάει. Για εμάς ήταν φυσιολογικό και ήταν η καθημερινότητά μας. Ήταν η χαρά μου θα λέγαμε, δεν αισθανόμουν κανένα πόνο γιατί ήμουν το κέντρο, το αντικείμενο με το οποίο ασχολιόντουσαν. Μου είχε γίνει πρώτη φύση νομίζοντας ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Μπορεί να έβλεπα άντρα και γυναίκα και να τριβόμουν στα γόνατά του. Καταλάβαμε ότι δεν είναι φυσιολογικό από όταν μπήκε στη ζωή μας ο Χρίστος Κρεμνιώτης. Έβγαζα και σε αυτόν συμπεριφορές, τριβόμουν στα γόνατά του και σε καρέκλες. Η αντίδραση της μητέρας μας όταν το έκανα εγώ ή η αδερφή μου ήταν να γελάει. Με πολύ κόπο με έπεισαν ότι δεν ήταν φυσιολογικό» κατέληξε το 17χρονο αγόρι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cor3rpxnju0x)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ