Ελλαδα

Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι εκπαιδευτικοί για την ατομική αξιολόγηση

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανό σε διαδηλώση
© Aris Oikonomou/ SOOC

Απεργία εκπαιδευτικών: Έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις - Αντιδρούν για την αξιολόγηση

Εκτός σχολικής αίθουσας θα βρεθούν σήμερα, Τετάρτη (15.02) οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, συμμετέχοντας στην πανεκπαιδευτική απεργία που κήρυξε η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, διαμαρτυρόμενοι για το νομικό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησής τους.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει στις 10:30 συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί, μετά από αίτημα της ΔΟΕ, για τους εκπαιδευτικούς των μειονοτικών δημοτικών σχολείων - απόφοιτων ΕΠΑΘ (ΠΕ 73) και τα μέλη των σωματείων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

«Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την “αξιολόγηση”, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να “ξεβολευτούμε” όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», τονίζει η ΔΟΕ στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, «οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν κάθε μέρα κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους, στους συλλόγους διδασκόντων ανταλλάσσουν σκέψεις και προτάσεις για να γίνει καλύτερη η σύνθετη παιδαγωγική πράξη. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι που ζητάμε να στηριχθεί ουσιαστικά από το κράτος. Τα κριτήρια της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ανάγκη». «Οι εκπαιδευτικοί θα βγούμε νικητές. Εμείς θα γίνουμε ασπίδα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων απέναντι στο σχολείο της κατηγοριοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στην απεργία θα πρέπει να το έχουν δηλώσει σε ειδικό έντυπο, που θα καταθέτουν συλλογικά οι συνάδελφοι τους, προκειμένου να γίνεται σαφής η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

«Αντιστεκόμαστε στον προσανατολισμό του σχολείου στην επιφανειακή γνώση, την ημιμάθεια, την αποθέωση των “δεξιοτήτων” που ενισχύεται με τα νέα αναλυτικά προγράμματα και τα εργαστήρια δεξιοτήτων» λέει, μεταξύ άλλων, η ΟΛΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ