Ελλαδα

Βιασμός 4χρονου: «Βλέπαμε στην τηλεόραση τα “παιχνίδια” με τον μπαμπά και τη γιαγιά»

Τι κατέθεσε το αγόρι για όσα βίωνε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρκουδάκι σε κορμό δέντρου - Εικόνα που παραπέμπει σε κακοποίηση παιδιού
© Unsplash / Oxana Lyashenko

Βιασμός 4χρονου στη Βόρεια Ελλάδα: Η κατάθεση του αγοριού και ο τρόπος που αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης 4χρονου στη Βόρεια Ελλάδα με φερόμενο δράστη τον πατέρα του και συνεργό τη γιαγιά του. 

Ο δικηγόρος της μητέρας του 4χρονου, Γιάννης Μαρακάκης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο εφιάλτης του παιδιού ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, όταν ο πατέρας του, γιος ιερέα, πέρασε με τον 4χρονο μερικές ημέρες, καθώς είναι σε διάσταση με τη μητέρα. Όταν επέστρεψε στη μητέρα του, το παιδί είχε μία αλλόκοτη συμπεριφορά και πειραματιζόταν με τη σεξουαλικότητά του, με τη μητέρα του να αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια ειδικών. Μάλιστα, η μητέρα βλέποντας την εκτός κανονικότητας συμπεριφορά του παιδιού, το βιντεοσκοπούσε και έχει ήδη προσκομίσει το υλικό στην ανάκριση, σε παιδοψυχολόγους και στον ιατροδικαστή για να έχουν εικόνα των προβληματισμών της μητέρας. Ακόμα το παιδί άρχισε να λέει ότι πονάει και ότι έκανε παιχνίδια με τον μπαμπά και τη γιαγιά ενώ εντοπίστηκαν και σημάδια στο σώμα του παιδιού.

Πώς αποκαλύφθηκαν όσα βίωνε ο 4χρονος 

Ήδη για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Το παιδί εξετάστηκε από δύο ανακριτικούς υπαλλήλους παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού και ο 4χρονος άρχισε να αποκαλύπτει όσα φέρεται να είχε βιώσει στα χέρια του πατέρα του. Έγιναν 4 δίωρες συνεδρίες στη διάρκεια των οποίων το παιδί φαίνεται ότι «ξεκλείδωσε» και είπε τα πάντα, πώς βίωνε τους βιασμούς από τον πατέρα, πώς συμμετείχε και η γιαγιά του, την ονοματοδοσία που είχαν κάνει στα γεννητικά όργανα του πατέρα, του μικρού, αλλά και της γιαγιάς.

Ο δικηγόρος της μητέρας αποκάλυψε ότι οι ανακριτικοί υπάλληλοι παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά του παιδιού άλλαζε μπροστά στην κάμερα, την έκλεισαν και τότε κατάλαβαν ότι το παιδί ήταν πιο άνετο. Έτσι τους αποκάλυψε ο 4χρονος ότι δεν θέλει την κάμερα γιατί «τα παιχνίδια που έκανα με τη γιαγιά και τον μπαμπά μετά τα βλέπαμε στην τηλεόραση».

Η ποινική δίωξη αφορά βιασμούς κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και πορνογραφία. Ακόμη ερευνάται αν υπήρξε και διακίνηση πορνογραφικού υλικού. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq7wpmjzmisp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ