Ελλαδα

Δεύτερο κύμα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» τις επόμενες ώρες - Ποια προβλήματα εντοπίζονται

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα χιόνια από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στην Αττική
© Andrea Bonetti / SOOC

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τα προβλήματα στην Αττική και την Εύβοια από τα χιόνια και η προειδοποίηση για τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» πλήττει ήδη από το Σάββατο (4.2) περιοχές της Αττικής, έχοντας δημιουργήσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές και χερσαίες συγκοινωνίες. Αρκετές είναι οι περιοχές στη Βόρεια Αττική όπου «το' χει στρώσει» ενώ και στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Δευτέρας έπεσαν νιφάδες. Η θερμοκρασία παραμένει σε τιμές λίγο πάνω ή και κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας «πολικό σκηνικό». Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το «σφυροκόπημα» στην Αττική αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες. 

Την πορεία της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» αποτυπώνει η ΕΜΥ στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων που εξέδωσε. Σύμφωνα με αυτό, νέες χιονοπτώσεις αναμένονται στην Αττική και σε χαμηλό υψόμετρο, ενώ στο «μάτι» της κακοκαιρίας θα βρίσκονται και οι περιοχές Ανατολική Μαγνησία, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά, καθώς και οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 3-2 / 13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιονοπτώσεις

  1. Σήμερα Δευτέρα (6/2) οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται στην ανατολική χώρα και νότια χώρα θα συνεχιστούν και από αργά το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους πυκνές στην ανατολική Μαγνησία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
  2. Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνές από το βράδυ έως τα ξημερώματα της Τρίτης (7/2) κυρίως στα ανατολικά και στα βόρεια. Θα χιονίσει εκ νέου και για λίγο το απόγευμα της Τρίτης.
  3. Κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.
  4. Την Τρίτη (7/2) οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες (έως τις προμεσημβρινές ώρες), στην ανατολική Μαγνησία, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά).

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις άνεμοι

Βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, και από την Τρίτη (7/2) σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Από τη μεριά του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε ότι τα χιόνια στην Αττική «κορυφώνονται τις επόμενες ώρες». Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του OPEN, «τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πήραμε πριν λίγο για τον νομό Αττικής δείχνουν ότι θα κορυφωθεί αυτή η χιονοκαιρία μέσα στις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που σε συνδυασμό με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγούν και σε αξιόλογες χιονοστρώσεις τοπικά μεγάλου πάχους»

ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ - ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΕΙΣ Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πήραμε πριν λίγο για το νομό...

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, February 5, 2023

H κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» θα συνεχιστεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη (8.2) με νέες χιονοπτώσεις τοπικά και κατά περιόδους πυκνές σε χαμηλά υψόμετρα των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών αλλά και της Εύβοιας, Κρήτης, νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και βροχές ή χιονόνερο στο υπόλοιπο Αιγαίο. 

Στον παρακάτω Χάρτη 1, εμφανίζεται το εκτιμώμενο ύψος χιονιού σε Αττική, Εύβοια και τις υπόλοιπες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, αλλά και τμήματος της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από το απόγευμα της Κυριακής 05/02 έως και την Τετάρτη 07/02.

Αναλυτικά:

  • Στην Αττική, το ύψος του χιονιού υπολογίζεται στα 10 - 30 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 40 - 60 εκατοστά. Στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 20 - 40 εκατοστά χιονιού. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν έως και 10 εκατοστά χιονιού, ενώ μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου.
  • Στην Εύβοια, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 60 - 80 εκατοστά χιονιού, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.
  • Στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20 - 40 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10 - 20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Το εκτιμώμενο ύψος χιονιού στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο από το απόγευμα της Κυριακής 05/02 έως και την Τετάρτη 07/02 (μωβ αποχρώσεις), όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr: 

Δεύτερο κύμα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» τις επόμενες ώρες - Ποια προβλήματα εντοπίζονται

Παράλληλα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 06/02 (Χάρτης 2), με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες. 

Δεύτερο κύμα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» τις επόμενες ώρες - Ποια προβλήματα εντοπίζονται

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στην εξέλιξη για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα». Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αποδείχθηκε επαρκής και η προσπάθεια απέδωσε, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πολλές δυσχέρειες, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η συνεργασία των πολιτών με τις αρχές σε κάθε επίπεδο. Επιπλέον ανέφερε ότι από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας υπήρχαν συσκέψεις με φορείς, προετοιμασία και αξιοποίηση των στοιχείων των μετεωρολόγων.

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί την προγενέστερη εμπειρία, διδάσκεται από προηγούμενες αδυναμίες, από λάθη, από αδράνειες, ώστε να βελτιώνεται ο κρατικός μηχανισμός και να τον καθιστά ικανό να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών σε αυτού του είδους τα φαινόμενα», τόνισε. «Επενδύουμε στην πρόληψη και με την ανάλυση των δεδομένων με την εισαγωγή τεχνογνωσίας, με αρτιότερη προετοιμασία και με επαγγελματική διαχείριση προχωράμε βήμα-βήμα προς τους στόχους μας όσον αφορά τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών και πρωτίστως την ασφάλεια των ανθρώπων και των υποδομών» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι τηλεκπαίδευση και τηλεργασία δίνουν λύσεις και διεξόδους σε δύσκολες συνθήκες, ενώ έκανε γνωστό ότι σήμερα άνοιξαν 33.120 ηλεκτρικές τάξεις. «Όλα αυτά θα ήταν αδιανόητα το 2019», σχολίασε.

Ακινητοποιημένα πλοία και λεωφορεία - Σε ποιες γραμμές εκτελούνται δρομολόγια

Αποκαταστάθηκε η απευθείας σύνδεση του μετρό με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ.

Aπό νωρίς το πρωί είχαν σταματήσει τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», και οι επιβάτες εξυπηρετούνταν με τον προαστιακό, μέσω του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλά θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά αναχώρησαν το πρωί τρία πλοία για την Κρήτη, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Κλειστό παραμένει το πορθμείο Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, θα πρέπει, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια των λεωφορείων συνεχίζουν να υπάρχουν μεταβολές/τροποποιήσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στις διαδρομές των λεωφορειακών γραμμών και αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις επικρατούσες ανά περιοχή συνθήκες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ ισχύουν οι ακόλουθες μεταβολές:

ΜΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

  • 536 ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ Έως 14η Φούρνος
  • 535 ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ) Εκτός Ν. Εκάλη /Εκτός Λ. Πιπεροπούλου
  • 507 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΣΤΑΜΑΤΑ Έως Πλ. Σταμάτας
  • 726 ΑΧΑΡΝΑΙ - ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΒΟΥΝΟ) Έως Π. Μελά
  • 728 ΑΧΑΡΝΑΙ - ΠΛΑΤΩΝΑΣ Έως 3η Αγ. Διονυσίου
  • 740 ΟΛ. ΧΩΡΙΟ - ΑΧΑΡΝΑΙ - ΣΚΑ Έως ΣΚΑ - Λ. Δημοκράτιας
  • 60 ΜΟΥΣΕΙΟ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΛΥΚΑΒΗΤΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ) Έως Ευαγγελισμό
  • 140 ΠΟΛΥΓΩΝΟ-ΓΛΥΦΑΔΑ Έως Πλ. Αγίας Σοφίας
  • 212 ΣΤ. ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΡΕΑΣ Έως Αγίας Σοφίας
  • 227 ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ - ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ Έως Φιλολάου
  • 447 ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ Έως Αναπαύσεως
  • 608 ΓΑΛΑΤΣΙ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΝΕΚΡ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ Γαλάτσι Ακαδημία (εκτός Ζωγράφου)
  • 622 ΓΟΥΔΗ-ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙ (Πατησίων Γαλατσίου Ταϋγέτου Κέας)
  • 700 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ) - ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ) Έως Πλατεία Πετρούπολης
  • 719 ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ Έως Παλ. Τέρμα
  • 731 ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΣΤ. ΑΝΘ/ΛΗ-ΑΤΤ. ΝΟΣ. -ΔΑΣΟΣ ΧΑΙΔ Έως Σουκατζίδη
  • 747 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ Έως Απολης
  • 750 ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ-ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ-ΝΙΚΑΙΑ Έως 28ης Οκτωβρίου
  • 806 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ έως Τέρμα Ποταμού (εκτός Καραβά)
  • 807 ΑΝΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ έως τέρμα Ποταμού (εκτός Καραβά)
  • 809 ΣΧΙΣΤΟ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α έως τέρμα Ποταμού (εκτός ΑΓΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟ)
  • 811 ΧΑΙΔΑΡΙ-ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ Εκτός Ανθέων
  • 814 ΣΧΙΣΤΟ-ΚΑΡΑΒΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Εκτός Καραβά
  • 818 ΛΙΜ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΑΝΩ ΠΕΡΑΜΑ Εκτός Προφ. Ηλία/Εκτός Γηπεδάκι
  • 860 Π. ΦΑΛΗΡΟ-ΓΕΝ. ΚΡΑΤ. ΝΙΚ.-ΣΧΙΣΤ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Έως Λαμπράκη και Σαλαμίνος
  • Α11 ΠΛ. ΒΑΘΗ-ΙΛΙΟΝ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ(μέσω Πανοράματος) Έως Πλ. Πετρουπόλεως
  • Α13 ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ Έως ΤΟΠ
  • Α15 ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ-ΔΑΣΟΣ Έως Σουκατζίδη
  • Β1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ Έως Άγιο Τρύφωνα
  • Β11 ΠΛ.ΒΑΘΗ-ΙΛΙΟΝ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Έως Πλ. Πετρούπολης
  • Β12 ΜΑΡΝΗ - ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ Έως Αμαξοστάσιο
  • Β9 ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ Έως Μεταμόρφωση
  • 307 ΣΤ. Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΓΛ. ΝΕΡΑ - ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤ. ΚΟΡΩΠΙ (Εκτός Κάντζα)
  • 314 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ - ΡΑΦΗΝΑ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  • 535Α ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
  • 861 ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΟΙΚ. ΤΙΤΑΝ
  • 861Β ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΜΑΝΔΡΑ - ΒΙΛΙΑ - ΕΡΥΘΡΕΣ
  • 749 ΟΙΚ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ
  • 723 ΦΥΛΗ - 'ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
  • 709 ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗΣ Α
  • 735 ΑΧΑΡΝΑΙ - ΖΕΦΥΡΙ - ΣΤ. Κ. ΠΑΤΗΣΙΩΝ
  • 036 ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ - ΣΤ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ - ΓΑΛΑΤΣΙ - ΚΥΨΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 204 ΣΤΡ. ΣΑΚΕΤΑ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ
  • 242 ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ
  • 250 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ - ΣΤ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 405 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ
  • 406 ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜ.-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΤ. Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
  • 407 ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-Ν. ΖΩΗ-ΣΤ. Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
  • 410 Ο.Α.Κ.Α.-ΑΝΩ ΜΕΛΙΣΣΙΑ
  • 444 ΣΤ. ΕΙΡΗΝΗ - ΓΑΛΑΤΣΙ - ΣΤ. ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 446 ΣΤ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΝΟΣ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ(μέσω ΠΙΚΠΑ)
  • 450 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ
  • 451 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν .ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ
  • 460 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π. ΠΕΝΤΕΛΗ
  • 461 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π. ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ
  • 501 ΠΕΥΚΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ
  • 522 ΣΤ. ΚΗΦΙΣΙΑ-ΑΔΑΜΕΣ Α
  • 523 ΣΤ. ΚΗΦΙΣΙΑ-ΑΔΑΜΕΣ Β
  • 526 ΣΤ. ΚΗΦΙΣΙΑ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ
  • 527 ΠΕΥΚΗ-ΣΤ. ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ
  • 524 ΣΤ. ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ
  • 530 ΣΤ. ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ-Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ
  • 541 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΣΤΑΘ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 560 ΣΤ. ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΟΡΤΕΡΟ-Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ
  • 602 Ν. ΙΩΝΙΑ - ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ - ΣΤΑΘ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 604 ΝΟΣ. Α. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΣΤ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ - ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 640 ΤΟΠΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 642 ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ - ΠΕΥΚΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 653 ΨΥΧΙΚΟ-ΠΑΝΟΡΜΟΥ Β
  • 301 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΑΝΘΟΥΣΑ - ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 301Β ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΑΝΘΟΥΣΑ - ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 306 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΔΗΜ. ΓΕΡΑΚΑ-ΜΠΑΛΑΝΑ ΓΕΡΑΚΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 324 ΑΝΘΟΥΣΑ-ΠΑΛΛΗΝΗ-ΚΑΝΤΖΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων κάθε γραμμής από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Πού εντοπίζονται προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

H κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» προκάλεσε προβλήματα ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με τα συνεργεία να προχωρούν σταδιακά, και όσο ο καιρός το επιτρέπει, στην αποκατάστασή τους.

Συγκεκριμένα, διακοπές ηλεκτροδότησης έχουν καταγραφεί σε τμήματα των περιοχών Νέα Μάκρη, Ασπρόπυργο και Οινόφυτα καθώς και σε επτά οικισμούς στην Εύβοια. Στις περιοχές της Αττικής συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στις 3 γραμμές που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Στην Κεντρική Εύβοια παραμένουν εκτός λειτουργίας έξι οικισμοί του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και αναμένεται πολύ σύντομα η αποκατάσταση του δικτύου. Το ίδιο ισχύει και για το χωριό Τρούπη στη βόρεια Εύβοια.
Ο ΔΕΔΔΗΕ επαναλαμβάνει ότι όσοι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 8004004000 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

«Μάχη» από τα συνεργεία των δήμων της Αττικής για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο

Σε πλήρη επιχειρησιακή δράση βρίσκονται τα συνεργεία των δήμων της Αττικής προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο της περιοχής τους και στη συνέχεια να περάσουν σε δευτερεύοντες δρόμους, όπου το χιόνι ενδεχομένως να τους έχει κλείσει.

Η κατάσταση ως γενική εικόνα είναι πολύ καλύτερη στους περισσότερους δήμους σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες, τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες δουλεύουν ασταμάτητα και θα παραμείνουν στους δρόμους, για την περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν.

Ο δήμος Ωρωπού καλύπτει μια μεγάλη έκταση, με πολλές ορεινές περιοχές, ωστόσο ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους είναι αρκετά καλή», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο κεντρικός οδικός άξονας είναι ανοιχτός, αλλά ανοιχτοί είναι και οι κεντρικοί δρόμοι στα χωριά. Υπάρχουν μικρότεροι δρόμοι που έχουν κλείσει, όμως δουλεύουμε με 54 μηχανήματα και θα συνεχίσουμε, γιατί αναμένουμε και νέο κύμα χιονιά».

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον δήμο Πεντέλης, όπου γίνεται εκχιονισμός και ρίψη αλατιού διαρκώς στη λεωφόρο Πεντέλης, στον κεντρικό άξονα των Μελισσίων και σε άλλα κεντρικά σημεία. Η δημοτική Αρχή έχει ανοίξει πλατφόρμα στην επίσημη ιστοσελίδα της, μέσα από την οποία ενημερώνει διαρκώς τους δημότες της για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (10 π.μ.) η λ. Πεντέλης είναι ανοιχτή, καθώς και οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι.

Πιο δύσκολη δείχνει η κατάσταση στον δήμο Διονύσου, όπου ο κεντρικός οδικός άξονας έχει ανοίξει, ωστόσο άλλοι βασικοί κάθετοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί και τα συνεργεία δουλεύουν ασταμάτητα για να τους θέσουν πάλι σε λειτουργεία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqbfk4t28p95)

Σε όλους τους δήμους της Αττικής λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι, για τη προστασία από το χιόνι και το κρύο σε όποιον βρεθεί σε ανάγκη και για όσο διάστημα διαρκέσουν η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Από τους δημάρχους έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις για τα μέτρα ασφαλείας, με συμβουλές και οδηγίες προς τους δημότες και έχουν ανοίξει τηλεφωνικές γραμμές για την παροχή βοήθειας, οδηγιών και πληροφοριών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqbecwjwwkw9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ