Ελλαδα

Βίντεο-ντοκουμέντο από τις απειλές τουρκικής ακταιωρού στο Φαρμακονήσι

Τι αναφέρουν πηγές υπ. Ναυτιλίας για το επεισόδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελληνοτουρκικά: Βίντεο - ντοκουμέντο με την τουρκική ακταιωρό στο Φαρμακονήσι
© OPEN

Ελληνοτουρκικά: Βίντεο - ντοκουμέντο από την τουρκική πρόκληση με την ακταιωρό στο Φαρμακονήσι

Βίντεο-ντοκουμέντο είδε το «φως» της δημοσιότητας απο την τουρκική πρόκληση που σημειώθηκε στο Αιγαίο στις αρχές Ιανουαρίου, όταν ακταιωρός πλησίασε επικίνδυνα σκάφος του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο, η ακταιωρός πλησίασε με μεγάλη ταχύτητα το σκάφος, όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Οι άνδρες του Λιμενικού ρίχνουν σφαίρες στον αέρα όταν η ακταιωρός φτάνει πολύ κοντά. 

Σημειώνεται ότι το σκάφος του Λιμενικού έκανε αποστολή αναγνώρισης τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που είχαν μπει στα ελληνικά ύδατα. Οι Έλληνες του Λιμενικού παρακολουθούσαν τις κινήσεις των Τούρκων και κατέγραψαν σε βίντεο το περιστατικό.

Η τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στο Φαρμακονήσι στις 5 Ιανουαρίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq7dujtqxo0h)

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας που επικαλείται ο Μίλτος Σακελλάρης, δήλωναν στο OPEN το «βίντεο αποδεικνύει το μένος που έχουν οι Τούρκοι κατά του Λιμενικού Σώματος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αντίστοιχα περιστατικά προκαλούν οι Τούρκοι σχεδόν κάθε βδομάδα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq7dw0wuq96x)

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος του λιμενικού βρισκόταν σε αποστολή προκειμένου να κάνει αναγνώριση σε 3 τουρκικά αλιευτικά σκάφη, που είχαν μπει στα ελληνικά ύδατα. Τα τουρκικά αλιευτικά ειδοποίησαν τη δική τους ακτοφυλακή και από τη στιγμή που έφτασε η τουρκική ακταιωρός τα πράγματα πήραν επικίνδυνη τροπή.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ είδε το τουρκικό να κατευθύνεται προς το μέρος του. Οι άνδρες του πληρώματος παρακολουθούσαν τις κινήσεις των Τούρκων. Στην αρχή η τουρκική ακταιωρός άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από το ελληνικό σκάφος σε μεγάλη απόσταση, αλλά πάντα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Με κάθε κύκλο που έκαναν οι Τούρκοι, πλησίαζαν και πιο πολύ το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Πάνω στο ελληνικό σκάφος οι άνδρες είχαν πάρει στα χέρια τους τα αυτόματα και είχαν ακροβολιστεί στην πρύμνη του και περίμεναν τις κινήσεις των Τούρκων.

Η τουρκική ακταιωρός, σταμάτησε τους κύκλους και έκανε την παραπλανητική κίνηση προς τα πλάγια του ελληνικού σκάφους. Την τελευταία στιγμή ο Τούρκος καπετάνιος έστρεψε το τιμόνι του, μπήκε πίσω από το ελληνικό και άρχισε να πλησιάζει.

Οι τρεις Ελληνες του Λιμενικού που βρίσκονταν στην πρύμνη του σκάφους άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και έτρεψαν σε φυγή τους Τούρκους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ