Ελλαδα

Βίντεο από την καταδίωξη διακινητών στην Κω

Τρία άτομα συνελήφθησαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος
Φωτογραφία αρχείου © EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κως: Καρέ-καρέ η καταδίωξη διακινητών από το Λιμενικό - Τους ακινητοποίησαν με πυροβολισμούς

Βίντεο από την καταδίωξη των ταχύπλοων σκαφών στην Κω που μετέφεραν μετανάστες έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης (2/2) όταν σκάφος του Λιμενικού εντόπισε αρχικά ένα ύποπτο σκάφος στη θέση «Θέρμα» και προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λιμενικού, ενώ το πλήρωμα προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπολοίπων 20 μεταναστών.

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Κω.

Επίσης, στην ίδια θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκε αργότερα έτερο ταχύπλοο σκάφος να κινείται ύποπτα και με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να ανταποκρίνεται στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του σκάφους να προβαίνει σε απόπειρα εμβολισμού του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, με αποτέλεσμα τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη ενός αλλοδαπού χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των υπολοίπων 17 μεταναστών.

Διπλή καταδίωξη διακινητών από το Λιμενικό στην Κω
Διπλή καταδίωξη διακινητών από το Λιμενικό στην Κω © hcg.gr

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας. Η σύλληψη τριών διακινητών, αποτελεί μια ακόμα επιτυχία και ένα ακόμα χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας, εκθέτοντας τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ