- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και επίθεση στον Economist
«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει» - Υποστηρίζει ότι ο εξοπλισμός των νησιών παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης
Ερντογάν: Η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης εξοπλίζοντας τα νησιά, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος - Απειλές προς Μητσοτάκη και επίθεση σε Economist.
Ο Economist δεν μπορεί να καθορίσει την τύχη της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιδρώντας έντονα σε εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού περιοδικού, εξαπολύοντας παράλληλα νέα επίθεση κατά της Ελλάδας.
Με τίτλο «Η ανατέλλουσα δικτατορία της Τουρκίας», ο Economist φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για την Τουρκία ενόψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα.
«Όσο περισσότερο παραμένει στην εξουσία τόσο πιο αυταρχικός γίνεται», αναφέρει μεταξύ άλλων το βρετανικό περιοδικό.
Μετά από έντονες αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα: «Καθορίζει το βρετανικό περιοδικό τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι πει ο λαός μου γίνεται στην Τουρκία. Το βρετανικό περιοδικό δεν μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους.
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, που κατηγόρησε χθες τον Economist για «φτηνή προπαγάνδα».
Ερντογάν: Επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο Νταβός
Παράλληλα, σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, απαντώντας σε δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Ελλάδα προβαίνει σε μέτρα αντίθετα τόσο με τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και με άλλες συμφωνίες, με το να εξοπλίζει νησιά του Αιγαίου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα δεν θα πάει σε πόλεμο με την Τουρκία και ότι οι δύο χώρες μπορούν να καταβάλλουν προσπάθειες για να μειώσουν τις εντάσεις στην περιοχή.
«Αυτές οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν επαρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής ειδικότερα», είπε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι σε διεθνείς συναντήσεις η Τουρκία λέει ό,τι είναι αναγκαίο αναφορικά με την Ελλάδα.
«Οπότε, αυτοί (η Ελλάδα) θα φροντίσουν τον εαυτό τους» προσέθεσε ο Τούρκος ηγέτης.
Υποστήριξε ακόμα πως η Άγκυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα εφόσον «δεν τα βάζει» με την Τουρκία στο Αιγαίο.
«Λένε: "Η Τουρκία κατασκεύασε έναν πύραυλο που ονομάζεται Typhoon. Τι θα γίνει αν αυτός πλήξει την Αθήνα;" Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα να πλήξουμε την Αθήνα, αρκεί να ενεργείς έξυπνα» πρόσθεσε.
«Κοίτα Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις ένα λάθος» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά τον εντοπισμό αδενοκαρκινώματος στον πνεύμονα
Η πρεμιέρα στον Λευκό Οίκο οδήγησε σε νέα ερωτήματα
Νέο ρωσικό σφυροκόπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας
Η μάχη για τον ορυκτό πλούτο της Αρκτικής συνεχίζεται
«Υπάρχουν όρια, δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις», το μήνυμα της πρωθυπουργού
Άγνωστο τι θα κάνει μετά την παραίτησή της
Τα μηνύματα σε φίλο του ότι δεν έβρισκε ουσιαστικούς ρόλους
Η εκτίμηση για την ανάρρωσή του
HARD NEWS: Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα | Κορεατική Χερσόνησος και πύραυλοι | Κονγκό και Έμπολα | ΔΝΤ και ΑΙ | NASA, SpaceX και Διάστημα
Αμφισβητούν τον ρόλο και τις κινήσεις του
Αφαιρέθηκε τμήμα του οργάνου
Αλλά το μυστήριο δεν τελείωσε
Από καταφύγιο διασημοτήτων σε σκηνικό για το TikTok
Οι έξι Ρεπουμπλικανοί που αμφισβητούν την απόφαση
Εκμεταλλεύτηκε την τηλεργασία, επικαλούνταν την άρρωστη μητέρα του, έπαιρνε αναρρωτικές άδειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.