Ελλαδα

Συνέχεια στην κόντρα των μετεωρολόγων: Ο Κολυδάς ζωγραφίζει δράκους στα σύννεφα

Δείτε την ανάρτησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Ο Κολυδάς ζωγραφίζει δράκους στα σύννεφα
© Twitter/@KolydasT

Καιρός - Κόντρα μετεωρολόγων για τα χιόνια στην Αττική: Ο Κολυδάς ζωγραφίζει δράκους στα σύννεφα

Συνεχίζεται η «κόντρα» που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ μετεωρολόγων με αφορμή τον χιονιά που ακόμη παραμένει άγνωστο εάν θα επηρεάσει την Αττική.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία, Θοδωρής Κολυδάς, έφτασε στο σημείο να ζωγραφίσει ακόμα και δράκους στα σύννεφα.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«Μετεωρολογική παρειδωλία. Οι δράκοι στην Ευρώπη σχετίζονται με τα στοιχεία της φωτιάς και στην Κορέα με τα στοιχεία του νερού και της φύσης. Πιστεύεται ότι προκαλούν τα σύννεφα και την βροχή. Στην Ελλάδα υπάρχουν ''δράκοι" που φέρνουν χιόνι;», γράφει ο κ. Κολυδάς στον προσωπικό του λογαριασμό.

Η διχογνωμία των μετεωρολόγων για τα χιόνια στην Αττική

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα έχει «πυροδοτήσει» εντάσεις στην κοινότητα των μετεωρολόγων, με τον Γιάννη Καλλιάνο να επανέρχεται χθες με νέα ανάρτηση την οποία τιτλοφόρησε ως «Μούφα ολκής ο χιονιάς της Αττικής».

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε χθες, στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, ότι χρειάζεται προσοχή, καθώς «πολλά γράφονται στο Ίντερνετ και διαδίδονται κάποιες φοβερές ανακρίβειες, με μεγάλους τίτλους που δεν ισχύουν».

Ταυτόχρονα, σήμερα το πρωί η μετεωρολόγος του Mega, Χριστίνα Ρήγου, επανέλαβε ότι αυτό που ήθελε να πει με την ανάρτησή της είναι το «όχι στους εντυπωσιακούς τίτλους» και πως συχνά «παρερμηνεύονται τα λεγόμενά μας». Για το θέμα των χιονοπτώσεων σημείωσε ότι την Κυριακή «φαίνονται κάποιες βροχές που θα μεταφραστούν και σε χιονοπτώσεις και πως από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε χιόνια στα ανατολικά και στα νότια».

Από την πλευρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επιμένει για τον χιονιά ενώ «βλέπει» χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Σημειώνεται πάντως ότι σε γενικά πλαίσια, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να κυλήσει με χαμηλές θερμοκρασίες, λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Στους -11°C η ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί της Τετάρτης 01/02

Παγετός σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 01/02 με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους -11°C στο μετεωρολογικό σταθμό στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Συνέχεια στην κόντρα των μετεωρολόγων: Ο Κολυδάς ζωγραφίζει δράκους στα σύννεφα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ