Ελλαδα

Φοβάται για τη ζωή του ο «Μάξιμος Σαράφης» - Τι υποστήριξε στην απολογία του

Πώς απαντά στο βαρύ κατηγορητήριο για την εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε επιχειρηματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μάξιμος Σαράφης»: Ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης έμεινε 10 λεπτά στο ανακριτικό γραφείο και δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή του.
Απολογήθηκε στην ανακρίτρια για το βαρύ κατηγορητήριο που τον φέρει πρωταγωνιστή σε εγκληματική ομάδα ο «Μάξιμος Σαράφης» © Eurokinissi / Σωτήρης Δημητρόπουλος

«Μάξιμος Σαράφης»: Ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης έμεινε 10 λεπτά στο ανακριτικό γραφείο και δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή του.

Για ένα δεκάλεπτο περίπου παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης, που απολογήθηκε για ένα βαρύ κατηγορητήριο που τον φέρει πρωταγωνιστή σε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε επιχειρηματίες. 

Απολογούμενος ο 50χρονος, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, φέρεται να δήλωσε πως αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο κατηγορούμενος, που σε δημοσία δήλωση του ισχυρίζεται πως η εμπλοκή του οφείλεται σε παρακρατική μεθόδευση για λόγους ρεβανσισμού, φέρεται να είπε επίσης πως φοβάται για την ζωή του. 

Ο κ. Δεστεμπασίδης πιθανότατα θα κληθεί εκ νέου από την ανακρίτρια για να απολογηθεί συμπληρωματικά καθώς η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του μέχρι στιγμής, αφορά μόνο στο μέρος της υπόθεσης που σχετίζεται με την φερόμενη δράση εγκληματικής οργάνωσης και το αδίκημα απάτης. Έτσι όταν ολοκληρωθεί, με την συμπλήρωση των υπολοίπων στοιχείων της έρευνας, ο θεωρούμενος ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση θα κληθεί να δώσει την δική του εκδοχή για όσα θα του αποδώσουν οι αρχές.

Η θέση του κατηγορούμενου, που εκπροσωπείται από τον κ. Κωνσταντίνο Γώγο, είναι ότι η δικογραφία είναι αόριστη με πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα.

«Μάξιμος Σαράφης»: Το κατηγορητήριο για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η υπόθεση προς ώρας αφορά επτά περιπτώσεις που συνολικά αφορούν ποσό 800.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να καρπώθηκε η οργάνωση.

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών απολογήθηκαν σήμερα και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση, η οποία, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αφορά στη δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο άλλοτε στέλεχος επιχειρήσεων και διευθυντή επικοινωνίας της Novartis Φ. Δεστεμπασίδη αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που καλείται να αντικρούσει, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, δρούσε ως εγκέφαλος ομάδας προσώπων που υποσχόμενοι άμεσες δανειοδοτήσεις σε επιχειρηματίες από αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα.

Στην δικογραφία αναφέρεται πως η οργάνωση προσέλκυε τα θύματα της πείθοντας τα, ότι θα εξασφάλιζε απευθείας δανειοδότηση από τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η οποία θα γινόταν, σε κάποιες περιπτώσεις, μέσω της ανύπαρκτης, κατά τη δικογραφία, εταιρείας «Ζahrat Commercial Brokers LLC» με έδρα το Αμπού Ντάμπι την οποία ο βασικός κατηγορούμενος εμφανιζόταν να εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Οι υποψήφιοι δανειολήπτες καλούνταν να καταβάλλουν μία σειρά ποσών για ασφαλίσεις, εγγυήσεις , νομιμοποιητικά έγγραφα που υποδείκνυαν τα φερόμενα μέλη της οργάνωσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός
«Γυναικοκτονία». Μια λέξη τάφος ομαδικός

Πλέον είναι απαραίτητο, πρέπει να κατανοηθούν τα αίτια. Απαιτείται να σταματήσουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια όπως εκπαιδεύτηκαν οι πατεράδες τους. Να τους βοηθήσουμε να κατέβουν από το βάθρο τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.