Ελλαδα

Έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος του 66χρονου «ψευτογιατρού»

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της αστυνομίας
© Menelaos Myrillas / SOOC

Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού»: Διατάχθηκε έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Πληθαίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του

Έρευνα για την υπόθεση του «ψευτογιατρού» από τα Καλύβια έχει διατάξει ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων εφόσον διαπιστώσει παράνομες ενέργειες.

Οι καταγγελίες για τον φυσιοθεραπευτή πληθαίνουν. Παριστάνοντας τον νευρολόγο, φέρεται να αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για ψεύτικες θεραπείες, έχοντας εξαπατήσει τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, εκ των οποίων οι πέντε έχουν πεθάνει.

Νωρίτερα σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του ψευτογιατρού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpy2orz7odd5)

Ο 66χρονος κατηγορείται ότι εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, πείθοντάς τους να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να δοκιμάσουν μία θεραπεία με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων. Φέρεται να εξαπάτησε τουλάχιστον 15 ασθενείς που έπεσαν στην «παγίδα» του και πέντε εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για τον Διονύσιο Τριανταφύλλου (του Επαμεινώνδα και της Αικατερίνης ), σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ήδη ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα.

Ο 66χρονος που παρίστανε τον νευρολόγο και εξαπατούσε ασθενείς
Ο 66χρονος που παρίστανε τον νευρολόγο και εξαπατούσε ασθενείς © ΕΛ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή και από κοινού, απάτη κατ’ εξακολούθηση (τετελεσμένη και σε απόπειρα και από κοινού), όπως επίσης για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας, καθώς και την αναγνώριση του από άλλους παθόντες, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η περαιτέρω δράση του.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388370, 2310-388375, 2310-388424 και 2310-388425 του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και του υπασπιστηρίου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Την ανάληψη της εκπροσώπησης του 66χρονου ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος νωρίτερα βρέθηκε στο Κορωπί έξω από το σπίτι του κατηγορούμενου.

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος των ΜΜΕ αλλά και κάποιων γειτόνων που εμφανίστηκαν και μίλησαν για την υπόθεση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpy1pmrqw8ch)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ