Ελλαδα

Τι συνέβη τελικά στο Κολλέγιο Αθηνών

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κολλέγιο Αθηνών: Περιπολικό έξω από τον χώρο του σχολείου
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Κολλέγιο Αθηνών: Το περιστατικό που κινητοποίησε τις αρχές και η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοίνωση για το Κολλέγιο Αθηνών και το καταγγελλόμενο περιστατικό που κινητοποίησε το πρωί της Πέμπτης (19.1) τις αρχές, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., σημειώνοντας ότι «δεν υπήρξε διάπραξη αδικημάτων». 

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι έλαβε κλήση για «παρουσία εξωσχολικών ατόμων σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην περιοχή του Ψυχικού», ωστόσο, μετά από έλεγχο στον χώρο του Κολλεγίου δεν διαπιστώθηκαν τα καταγγελλόμενα. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την κινητοποίηση στο Κολλέγιο Αθηνών

Σχετικά με διερεύνηση πληροφοριών που αναφέρθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες (19-01-2023) στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και αφορούσαν στην παρουσία εξωσχολικών ατόμων σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην περιοχή του Ψυχικού, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και σε συνεργασία με το προσωπικό του ιδρύματος ελέγχθησαν οι χώροι αυτού, χωρίς να διαπιστωθούν τα καταγγελλόμενα.

Από την επακόλουθη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προέκυψε ότι, πρωινές ώρες της 19-01-2023, δύο ανήλικοι ημεδαποί, μαθητές λυκείου της ίδιας περιοχής, εισήλθαν στον περιβάλλοντα χώρο του ανωτέρω ιδρύματος με σκοπό να συναντήσουν φίλους τους που φοιτούν σε αυτό, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν οποιοδήποτε επεισόδιο.

Κατόπιν των ανωτέρω δεν προέκυψε η διάπραξη αδικημάτων και το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Κολλέγιο Αθηνών: Ο συναγερμός και η επιστολή στους γονείς των μαθητών

Οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν από τη διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών για την παρουσία εξωσχολικών στο προαύλιο του campus. Συγκεκριμένα, άνδρας νεαρής ηλικίας φέρεται να είχε μπει στο σχολείο κρατώντας μαχαίρι, κάτι που δεν διαπιστώθηκε από τις έρευνες των αρχών, ενώ εξετάζονται και οι κάμερες από παρακείμενα καταστήματα. 

Η διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών έθεσε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο για την προστασία των μαθητών, ενώ επιστολή στάλθηκε στους γονείς τους. 

«Αγαπητοί γονείς,

» Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας.

» Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

» Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

» Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ