Πολιτικη & Οικονομια

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διετάχθη η βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα

Πώς ελήφθη η απόφαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη δίκη της Χρυσής Αυγής αποφασίστηκε η βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα
Στη δίκη της Χρυσής Αυγής αποφασίστηκε η βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Σε επαρχιακή πόλη η σύντροφος του Παύλου Φύσσα - Το δικαστήριο αποφάσισε τη βίαιη προσαγωγή της

Τη βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα ζήτησε το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων, προκειμένου να καταθέσει στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του Γιώργου Ρουπακιά, του καταδικασμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Από τη μεριά της, η Μαρίνα Δαλιάνη, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, ζήτησε από το δικαστήριο να εξετάσει ότι έχουν εξαντληθεί όλοι οι άλλοι τρόποι, πριν ληφθεί η απόφαση για τη βίαιη προσαγωγή. Η πρόεδρος του δικαστηρίου γνωστοποίησε ότι η σύντροφος του Παύλου Φύσσα έχει εντοπιστεί σε επαρχιακή πόλη και έχει κλητευτεί. Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι στις 25 Ιανουαρίου.

«Ο Παύλος Φύσσας υπέδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά» κατέθεσε η γυναίκα αστυνομικός

Νωρίτερα, η γυναίκα αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο την ώρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ολοκλήρωσε την κατάθεσή της.

Όπως είπε, δόθηκε σήμα από το κέντρο επιχειρήσεων προκειμένου να μεταβούν στο σημείο. «Όταν φθάσαμε, είδαμε περίπου 40 με 50 άτομα. Εκεί, μας προσέγγισε ένας πολίτης και μας είπε πως είναι συνάδελφος και ότι διαπληκτίστηκαν "κάτι χρυσαυγίτες με αναρχικούς"» κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Και πρόσθεσε: «Είδαμε περίπου 15 με 20 άτομα να τρέχουν προς την Τσαλδάρη και τα ακολουθήσαμε πεζοί. Είδαμε πέντε άτομα να τσακώνονται. Μπήκαμε και τραβήξαμε τυχαία έναν από αυτούς. Ήταν ο Φύσσας. Μας φώναξε "εμένα ρε;" Σήκωσε την μπλούζα του και μας έδειξε την πληγή από το μαχαίρι και τον Ρουπακιά ο οποίος είχε ανοίξει την πόρτα και ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητο να φύγει. Τον συλλάβαμε και βρήκαμε και το μαχαίρι».

Η μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την πρόεδρο, η οποία της ζήτησε να διευκρινίσει πολλά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και αν όντως διαπίστωσαν πως υπήρχε διένεξη μεταξύ αναρχικών και χρυσαυγιτών. Η αστυνομικός απάντησε πως δεν κατάλαβαν τι ήταν τα άτομα αυτά. Τη ρώτησε επίσης γιατί τράβηξε τον Φύσσα από αυτούς που τσακώνονταν και η κα Λεγάτου είπε πως τον τράβηξε γιατί έδειχνε έξαλλος: «Ήταν ο μονός που φώναζε».

Η πρόεδρος ρώτησε επίσης την αστυνομικό αν κατάλαβαν ή όχι πως στο σημείο που «τσακώνονταν οι 4-5» είχε μαχαιρωθεί ένας άνθρωπος. Η μάρτυρας απάντησε πως δεν θα είχαν καταλάβει αν δεν σήκωνε την μπλούζα φωνάζοντας ο Παύλος Φύσσας. Αναλυτικά, ο διάλογος στη δίκη της Χρυσής Αυγής:

  • Πρόεδρος: Ο Ρουπακιάς δηλαδή θα είχε φύγει;
  • Μάρτυρας: Κανονικά. Είχε ανοίξει την πόρτα και ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητο.
  • Πρόεδρος: Έχετε πει πως ο Ρουπακιάς σας φάνηκε ήρεμος, ψύχραιμος. Πώς το ερμηνεύετε;
  • Μάρτυρας: Δεν ξέρω...
  • Πρόεδρος: Μήπως δεν περίμενε πως θα επέμβετε εσείς κυρία μου; Τρία δευτερόλεπτα μετά, θα είχε φύγει. Τι λέτε;
  • Μάρτυρας: Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε; Φωνάζαμε "Αστυνομία" και μας αγνοούσαν...
  • Πρόεδρος: Βλέπατε τα γεγονότα! Πήρατε και έπαινο διαβάσαμε...
  • Μάρτυρας: Μάλιστα.
  • Πρόεδρος: Για τη σύλληψη του Ρουπακιά;
  • Μάρτυρας: Μάλιστα.

Η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής ρώτησε την αστυνομικό αν η φίλη του Παύλου Φύσσα, Χρύσα Τοσλούκου, ζήτησε τη βοήθεια τους και η κα Λεγάτου απάντησε πως τους ζήτησε να επέμβουν, λέγοντας πως χτυπάνε τους φίλους της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ