Ελλαδα

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για «γερή κατεβασιά κρύου αέρα από τις 25 - 26 Ιανουαρίου»

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με παλτό και κουκούλα προστατεύεται από το κρύο
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόγνωση για αλλαγή του σκηνικού τις επόμενες ημέρες και οι ενδείξεις για «κατεβασιά κρύου αέρα»

Σε ενδείξεις για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας προς το τέλος Ιανουαρίου αναφέρεται ο Σάκης Αρναούτογλου σε πρόγνωσή του για τον καιρό των επόμενων εβδομάδων. Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 κάνει λόγο για «γερή κατεβασιά κρύου αέρα από τις 25 - 26 Ιανουαρίου 2023». 

Στο τελευταίο δελτίο καιρού, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε αναλυτικά στον καιρό των επόμενων ημερών, καθώς το σκηνικό του καιρού αλλάζει αισθητά σε περιοχές της Ελλάδας. Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως την Τετάρτη (18/1) η δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα θα δεχθεί έντονες βροχές και καταιγίδες, ενώ πυκνά χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, από τα 1.300 μέτρα και πάνω.

Την Πέμπτη (19/1) θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς θα υπάρχουν περάσματα με μπόρες και καταιγίδες. Μάλιστα, από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ χιόνια θα πέφτουν σχεδόν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από τα 1.100 μέτρα και υψηλότερα.

Ακόμη, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε πως μέχρι το πρωί του Σαββάτου (20/1) πως πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, αρκετά κάτω από τα 1.000 μέτρα, σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 17/01/2023 | ΕΡΤ

Ο καιρός αύριο, Τετάρτη (18/1): Η πρόγνωση του Meteo

Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους αναμένονται την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023. Άνοδος της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Ήπειρο και κατά τόπους στη Θράκη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες κυρίως στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 21, στην Ήπειρο από 9 έως 19, στη Στερεά από 10 έως 19, στην Πελοπόννησο από 9 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 19, στις Κυκλάδες από 12 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά από το πρωί έως το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ