Ελλαδα

Μοσχάτο: Σημάδια από παλιότερους ξυλοδαρμούς έδειξε η νεκροτομή στον 50χρονο λογιστή

Τι εξετάζουν οι Αστυνομικοί - Αποκλειστικές πληροφορίες της ΑV

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μοσχάτο: Τα νέα στοιχεία για τον απαγχονισμό του 50χρονου λογιστή - Η 47χρονη κατηγορούμενη και τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Τη λίστα με τους πελάτες του 50χρονου λογιστή που βρέθηκε απαγχονισμένος το βράδυ της Δευτέρας (16.1) μέσα στο σπίτι του στο Μοσχάτο, «ξεσκονίζουν» οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά, μετά τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που αποκαλύπτει η ATHENS VOICE, ο 50χρονος Ν.Κ. έφερε πολλαπλές εκχυμώσεις και κακώσεις στο σώμα του. Άλλες παλαιότερες και άλλες πιο πρόσφατες. Αυτό προκύπτει από τη νεκροτομή που διενήργησε το μεσημέρι στο νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντι Λέρνια. Δηλαδή, το θύμα, είχε ξυλοκοπηθεί πρόσφατα αλλά και στο παρελθόν. Κάποια τραύματα είχαν σχεδόν επουλωθεί, ενώ κάποια άλλα δείχνουν να είναι των τελευταίων ωρών. Μελανιές και ενδείξεις ξυλοδαρμού διαπιστώθηκαν στο κεφάλι, το λαιμό, τον κορμό, την κοιλιά και τα χέρια του 50χρονου. Επίσης, διαπιστώθηκαν κατάγματα στα πλευρά.

Ως προς την αιτία θανάτου του 50χρονου ασφαλιστικού πράκτορα, όπως προέκυψε από τον λεπτομερή έλεγχο του έμπειρου ιατροδικαστή, είναι ο απαγχονισμός. Δεν βρέθηκαν ίχνη στραγγαλισμού, παρά μόνο ίχνη της υφασμάτινης ζώνης με την οποία φέρεται να κρεμάστηκε από ένα μονόζυγο στο εσωτερικό του σπιτιού. Εάν ήταν νηφάλιος ή εάν είχε καταναλώσει ουσίες, αυτό θα φανεί από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, οι οποίες έχουν σταλεί στα εργαστήρια με την επισήμανση του κατ’ επείγοντος.

Στον Εισαγγελέα η 47χρονη κατηγορούμενη

Νωρίς το απόγευμα, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Αθηνών η 47χρονη γυναίκα, η οποία ομολόγησε πως ήταν αυτή που έσπρωξε την καρέκλα πάνω στην οποία είχε ανέβει ο 50χρονος για να αυτοκτονήσει. Στους αστυνομικούς υποστήριξε πως το έκανε πάνω στα νεύρα της, επειδή ο λογιστής δεν της επέστρεφε ένα σεβαστό ποσό που είχε δανειστεί. Για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πειραιά, σημαντικό είναι το βίντεο που υπάρχει από συνεργείο δίπλα ακριβώς από το σπίτι του θύματος. Στο οπτικοακουστικό υλικό, εμφανίζεται σε έξαλλη κατάσταση η 47χρονη να αναζητά το σπίτι του 50χρονου. Φαίνεται πως μπήκε μόνη της στην πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Γράμμου και Άνδρου.

This browser does not support the video element.

Η κατηγορούμενη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της. Οι έρευνες πάντως των αστυνομικών για την υπόθεση δεν έχουν κλείσει.

Αναζητούνται οι πελάτες του λογιστή

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά, μετά τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αναζητούν τους πελάτες του 50χρονου λογιστή. Φαίνεται πως ο άνθρωπος αυτός, χρωστούσε χρήματα σε αρκετό κόσμο. Πιθανόν, λένε οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες, αυτή να είναι η αιτία των ξυλοδαρμών του 50χρονου. Έρευνες γίνονται και στις ηλεκτρονικές συσκευές του θύματος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ελάμβανε απειλητικά μηνύματα και γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να ανακτηθεί που να συνδράμει στις περαιτέρω έρευνες των διωκτικών αρχών.

Επίσης, έρευνες θα πραγματοποιηθούν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, ενώ για κατάθεση θα κληθούν και συγγενικά του πρόσωπα τα οποία διαμένουν μόνιμα σε νησί του Αργοσαρωνικού. Εάν και οι πρώτες τους τηλεφωνικές αναφορές προς τους αστυνομικούς, δεν έδειξαν ότι γνώριζαν για τις οικονομικές του δραστηριότητες.