Ελλαδα

Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει την τύχη της δίκης για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Το παιδί πέθανε μετά από εγχείρηση για κρεατάκια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δικαστήριο
© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Θάνατος 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη: Ο Άρειος Πάγος και η απόφαση για τη δίκη των κατηγορουμένων - Το χρονικό της υπόθεσης

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είναι εκείνο που θα κρίνει την τύχη της υπόθεσης θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη τον Δεκέμβριο του 2015, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, ως προς το σκέλος εκείνο που απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην αναίρεσή της επισημαίνει ότι ήταν πλήρης και εμπεριστατωμένη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, η έφεση του εισαγγελέα Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης και το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης που την απέρριψε προέβη σε υπέρβαση εξουσίας. Κατηγορούμενη στην υπόθεση αυτή είναι η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη μετά από χειρουργική επέμβαση για κρεατάκια τον Δεκέμβριο του 2015.

Θάνατος 4χρονης Μελίνας Δασκαλάκης: Πώς σχολιάζει την εξέλιξη η οικογένεια του κοριτσιού

Ο δικηγόρος της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης, σε δήλωσή του στο cretalive.gr, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση - σίγουρα όχι έκπληξη - ενημερωθήκαμε ότι ο αξιότιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χριστόπουλος κατέθεσε ενώπιον του Αρείου Πάγου την με αριθ. πρωτ. 2/9-1-2023 αίτηση αναίρεσης κατά της με αριθ. 474/2022 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το προσεχές χρονικό διάστημα το Ακυρωτικό θα κληθεί να αποφανθεί επ´ αυτής κι αν γίνει δεκτή, η δίκη στο Εφετείο θα διεξαχθεί εκ νέου. Μοναδικό μέλημα πλέον της οικογένειας και ημών ως συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας είναι να επισπευθεί η όλη διαδικασία καθότι η υπόθεση παραγράφεται στις 28-12-2023, πράγμα που φυσικά απευχόμαστε». 

Θάνατος 4χρονης Μελίνας Δασκαλάκη: Το χρονικό της υπόθεσης

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια». Αρχικά, η 4χρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Τη Δευτέρα το κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο.

Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να τη διασωληνώνουν και να τη μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ. Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ